Odobren projekt energetske obnove zgrade virovitičkog Crvenog križa vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna

Projekt energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa Virovitica vrijedan 1.429.278,04 kuna odobren je za sufinanciranje od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Nositelj projekta je GDCK Virovitica. Time je odobren posljednji projekt za energetsku obnovu na koji se čekalo odobrenje ministarstva, a koji je također prijavila Razvojna agencija VTA.

Na zgradi virovitičkog Crvenog križa u sklopu projekta će se, između ostalog, obnoviti fasada, zamijeniti postojeća stolarija novom PVC stolarijom i ugraditi zaštita od sunca na novu PVC stolariju te će se ugraditi kondenzacijski kotlovi i toplinske pumpe.

Ulaganje sredstava u ovaj projekt doprinijet će većim uštedama toplinske energije na godišnjoj razini i to za 71,85 posto u odnosu na trenutno stanje, zatim smanjenju godišnje primarne energije za 41,70 posto te smanjenju godišnje emisije CO2 za 46,01 posto.
Ciljna skupina su, osim zaposlenika organizacije, korisnici pučke kuhinje i drugih usluga koje pruža GDCK Virovitica, ali i građani grada Virovitice i okolnih naselja. Provedbom navedenih mjera osigurat će se siguran i kvalitetan boravak u prostorima zgrade. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content