Održana amaterska motoliga za vozače legendarnih motocikala Rama Tomos, Virovitičani iznimno uspješni

Na karting-stazi Autokluba Vinkovci, u odličnoj organizaciji Motokluba Vinkovci, održana je Amaterska motoliga za motore marke Rama Tomos, bez preinaka na dohvatima bloka, prednjih i stražnjih vilica.

Naime, Rame se mogu prekrajati tek zbog visine malodobnih vozača. Kotači i kočnice iz cijeloga Tomosova asortimana zadani su minimumom originala (to znači da se na APN ne mogu staviti kotači od automatika, ali mogu od Tomosa 14, 15, sprinta, elektronika, ili BT, ATX, ili CTX u svrhu poboljšanja kočenja). Kočni sustav mora biti besprijekoran. Sajle i štangice, kao i crijeva, moraju biti bez napuklina i potpuno ispravne. Moguće kombinacije, Rama APN – BT cilindar, Rama BT – APN cilindar serija.

Na natjecanju u Vinkovcima natjecalo se u šest klasa: juniori, Automatic serija 1/1, Automatic Kit 1/2, 2/3 mjenjač Open, 2/1 mjenjač serija i 2/2 mjenjač serija.

359043 Custom

U klasi juniora prvo mjesto osvojio je Ante Leko iz Nuštra, drugi je bio Nikola Rajak iz Virovitice, a treći Vid Marendić (Lučko).

U klasi Automatic serija 1/1 prvo mjesto osvojio je Boško Tomeković iz Špišić Bukovice, drugi je bio Tomislav Fot (Ježdovec), a treći Frano Usmiani (Korčula).

U klasi Automatic Kit 1/2 prvo mjesto osvojio je Igor Tomljanović (Virovitica), drugo mjesto Nebojša Rajak (Virovitica), a treći je bio Krešimir Buljan (Hrvatski Leskovac).

U klasi 2/3 mjenjač Open prvo mjesto osvojio je Matej Jurenec (Koprivnica), drugo mjesto osvojio je Nataniel Galant (Žminj), treći je bio Tihomir Roško (Trogir).

U klasi 2/1 mjenjač serija prvo mjesto osvojio je Frane Usmiani s Korčule, drugi je bio Morion Leško (Špišić Bukovica), treće mjesto osvojio je Luka Kusturić (Virovitica).

U klasi 2/2 mjenjač serija prvo mjesto osvojio je Velimir Gavrilović (Virovitica), drugi je bio Domagoj Ritinger (Nuštar), a treći Ivan Tomas (Belišće).

Među natjecateljima u kategoriji juniora nastupio je i najmlađi sudionik utrke Matko Tomas iz Belišća, koji ima samo 11 godina. (www.icv.hr, mk, glas-slavonije.hr)

359042 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content