FOTO: Osmi susreti umirovljenika Virovitičko-podravske županije okupili dosad najveći broj sudionika

Po prvi puta susreti umirovljenika Virovitičko podravske županije organizirani su na otvorenom prostoru, na Virovitičkim ribnjacima. Lijepo vrijeme poslužilo je okupljene umirovljenike i njihove goste.

Susrete je službeno otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a nazočnima su se još obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Stjepan Virag.
Susreti su organizirani uz pokroviteljstvo Virovitičko podravske županije, čiji djelatnici su umirovljenike posluživali grahom i pićem, dok su za zabavu bili zaduženi Suhopoljski tamburaši.

Na Virovitičkim ribnjacima okupilo se preko tisuću umirovljenika iz svih kutaka Virovitičko-podravske županije, odnosno članovi dvadeset jedne umirovljeničke udruge koje djeluju u našoj županiji. Svaki četvrti sudionik susreta aktivno se uključio u sportsko rekreativne igre, koje su održane povodom Svjetskog dana sportske rekreacije. Igre je otvorio virovitičko podravski župan Igor Andrović. Uz njega igrama su nazočili njegovi zamjenici Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić.

IMG 4691 Small

Ovo su bile prve takve igre u našoj županiji. Njihov idejni začetnik ujedno i voditelj je Trpimir Markotić. One su organizirane uz tehničku podršku Sportske zajednice Virovitičko podravske županije. Natjecalo se u sportskim disciplinama, ali i u pečenju domaćih kolača dizanica. U toj kategoriji, dizanice su najbolje bile od para Đurđica Bistrović i Ivka Marić (Korija). Srebro su zavrijedili Jasmina i Ivan Baček (Sveti Đurađ), a broncu, Marija Sajfer i Anka Magušić (Rezovačke Krčevine).

U kategoriji „bacanje kugle“, najbolji je bio Marijan Dombi (Suhopolje). Drugi je bio Antun Han (Milanovac), a brončani Dragutin Banić (Golo Brdo).

U kategoriji „bacanje loptice“ prvo mjesto je osvojila Kaja Dolenčić (Golo Brdo), ispred Nade Barčanac (Golo Brdo) i Bogdanke Žarković (Milanovac).

U „visećoj kuglani“ za žene najviše uspjeha imala je Bernarda Smiljanić (Podgorje), ispred Terezije Pajtl (Voćin) i Ankice Pleš (Podgorje). Istodobno, u „visećoj kuglani“ za muške, Damir Krklec (Zdenci) je pobjedonosno digao ruke. Drugi je bio Josip Pavelić (Rezovačke Krčevine), a treći Ivan Baček (Sveti Đurađ).

Dosta uzbuđenja bilo je u potezanju užeta. Kod žena postava Podgorja, Maja Dukarić, Dušanka Krmpotić, Fina Podgornik, Ankica Barčanac i Slava Valedžić je najbolje potezala uže. Srebrom su se okitile natjecateljice iz Golog Brda, u sastavu: Kaja Dolenčić, Julka Zec, Nada Barčanac, Božica Meheš i Đurđa Sabo. Bronca je otišla u Pitomaču, a do nje su došle: Jelica Žilinski, Barica Seidl, Ana Badanjek, Slavica Donev i Ljubica Vedriš.

Kod muškaraca, ekipa Voćina bila je prva. Momčad su činili: Franjo Pajtl, Krešimir Dorić, Ante Šimić, Drago Peršić, Ivan Tunić. Srebrom otišlo u Sveti Đurađ, odnosno, Dragan Bertović, Mirko Pinter, Željko Šipak, Ivan Ćavarušić i Zdravko Ostrman. Bronca je pripala postavi Milanovca u sastavu: Stjepan Virag, Stevo Stipić, Ivan Đurčević, Stjepan Ščetarić, Antun Han.

Kod žena, najbolje belu kartaju, Marica Kostelac i Pavica Sulimanac (Pitomača). Srebrne su Nevenka Molnar i Radojka Malešević (Špišić Bukovica – Zdenci), a brončane Terezija Lukačević i Vera Marčeta (Špišić Bukovica). Kod muških, u beli su najbolji bili: Martin Erhatić i Franjo Mrak (Pitomača). Prvi do njih bio je dvojac Stipe Validžić i Pišta Gibičar (Podgorje), dok su brončani, par Mirko Puškarić i Ivan Dorić (Taborište).

U utrci s „jajetom u žlici“, slavile su Marija Prelas i Bogdanka Žarković (Milanovac). Druge su bile: Sovjetka Dan i Vesna Režić (Suhopolje), a treće Ana Mateos i Ranka Jurčić (Rezovac). U kategoriji muškaraca, najbrže su jaja na žlici nosili: Mato Podgornik i Tomo Valentić (Podgorje). Prvi do njih bili su: Marko Domakuš i Slobodan Milaković (Milanovac), a brončani, Antun Konjarević i Nikola Grahovac (Slatina).

Osim toga, održano je i natjecanje u ubacivanju teniskih loptica u koševe. Tu je najbolja bila Marija Belani (Suhopolje), ispred Ane Carević (Slatina) i Bernarde Smiljanić (Podgorje Virovitica). Kod muških poredak je bio sljedeći: 1. Franjo Dorić (Voćin), 2,. Krešimir Dorić (Voćin), 3. Ivan Dorinko (Slatina).

U plesu su se prijavljeni parovi trebali dokazati u pet različitih plesova. Stručni žiri najboljima je proglasio par, Bogdanka Žarković – Stjepan Virag (Milanovac). Srebrni su bili: Paula i Mijo Morešnarić (Pitomača), a brončani Mirica i Stjepan Krahulec (Slatina).

Najduže je trajalo natjecanje u šahu, koje je završilo ovim poretkom:1. Vlado Pucan (Špišić Bukovica), 2. Stjepan Krahulec (Slatina), 3. Zvonimir Požežanac (Virovitica).

Posebni pehar je dobio najstariji natjecatelj, a to je bio Ivan Cvrlja iz Korije, koji je u beli nastupio sa 78 godina, dok je trofej Fair play dobili umirovljenici iz Podgorja.

Igre je na kraju službeno zatvorio virovitičko podravski župan Igor Andrović, uz najavu sličnog okupljanja u jesen. (www.icv.hr, mš, foto: Mario Š. i Kristijan T.)

[g-gallery gid=”459296″]

[g-gallery gid=”459336″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content