Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica u posjetu Dravskoj priči

U srijedu, 09. svibnja, učenici 3. razreda matične škole i područnih škola Korija, Sveti Đurađ i Podgorje, Osnovne škole Vladimir Nazor, Virovitica, u pratnji svojih učiteljica, posjetili su Informativno edukativni centar Dravska priča u Noskovcima.

Uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, prezentiran im je postav Centra i sadržaji u perivoju, a kroz edukativni program Ptičja pjevaonica Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, učenici su upoznali i dio velikog broja vrsta ptica koje obitavaju na području Virovitičko–podravske županije, iza kojeg je uslijedio kviz o prepoznavanju različitih vrsta ptica.

Učenicima je predstavljena i oprema bioistraživačke stanice te su imali prilike koristiti mikroskope i stereoskopske lupe, a kroz prezentaciju „Životinjski i biljni svijet Regionalnog parka Mura-Drava“ upoznali su dio bogatog biljnog i životinjskog svijeta Virovitičko-podravske županije.

Posjeta učenika Dravskoj priči završila je odlaskom do rijeke Drave, gdje su učenici imali priliku promatrati ptice uz korištenje odgovarajuće opreme. (virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”455572″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content