Panonski drvni centar kompetencija: Predstavljanje projekta „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“

U ponedjeljak 14. svibnja, od 12,00 sati, u prostoru Panonskog drvnog centra kompetencija, održat će se predstavljanje projekta „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“. Projekt provodi Arheološki muzej Zagreb, a sufinanciran je od Europskog socijalnog fonda.

Projekt je dio skupine B, poziva ”Umjetnost i kultura za mlade”, odnosi se na mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina. Cilj projekta jest osnaživanje 84 mlade osobe strukovnih zanimanja za tržište rada i to iz Vukovarsko–srijemske, Osječko–baranjske, Sisačko–moslavačke, Virovitičko–podravske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Kroz edukaciju te kreaciju inovativnih, umjetničkih proizvoda i upoznavanjem šest različitih muzejskih zbirki (Gradski muzej Sisak, Gradski muzej Virovitica, Arheološki muzej Osijek, Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Arheološki muzej u Zagrebu), te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika i poduzetnika. Rezultati procesa – inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji baštine – bit će predstavljeni izložbom u pet muzeja sudionika na projektu. (pdck.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content