PET TALENTIRANIH GLAZBENIKA SVIRA U VIROVITIČKOJ GRUPI „JEANS“ – Pjesmom i svirkom nastoje svaki trenutak učiniti posebnim

Ljubav prema glazbi, ali i prijateljstvo pet mladih glazbenika ono je što čini posebnom i uspješnom virovitičku Grupu „Jeans“. Radi se o mladom glazbenom sastavu koji se sastao prije gotovo šest godina, a danas ga čine Filip Hrvoić, Ivan Mandić, Josip Dvorski, Filip Vujasin i Tomislav Dumenčić. Upoznali su se u osnovnoj glazbenoj školi, a neki od njih i prije Jeansa su nastupali u bendu.

jeans4

TAMBURAŠKO ISKUSTVO

– Prije Grupe „Jeans“ svirali smo u tamburaškom sastavu „Prijatelji noći“ s kojim smo snimili i pjesmu „Djeda legenda“ – rekao je J. Dvorski, jedan od pokretača današnjih Jeansa.
U pokretanju ove ekipe sudjelovali su i F. Hrvoić i I. Mandić. – Prije pet i pol godina nas trojica smo pokrenuli grupu. Imali smo ideju, sastali se, svidjelo nam se i krenulo nam je super.

Malo-pomalo napredovali smo i sada smo ovdje, sviramo četiri puta tjedno i ljudi nas dosta traže – zadovoljno je rekao I. Mandić.

– Od malih nogu znao sam da ću se baviti glazbom – rekao je J. Dvorski koji svira od svoje pete godine. S njim se složio i I. Mandić.

jeans2

ZA SVE PRIGODE

Spojili su posao i ljubav, ozbiljno se toga primili te se pobrinuli i za najsuvremeniju opremu kako bi u svakom prostoru zvučali odlično. Osim toga, ovaj bend ima i tamburašku verziju: bas, bugariju, brač, harmoniku, a u izradi je i akustična verzija koja uključuje dvije gitare, klavir, saksofon i akustični bas. Sviraju za sve prigode, a na repertoaru su im razni glazbeni stilovi. Talentirana petorka daje sve od sebe kako bi svadbe, maturalne svečanosti i brojne druge prigode učinila zanimljivima i posebnima.

jeans1

Uvijek spremni pomoći

Glazbenici iz Grupe „Jeans“ sviraju na svadbama i drugim prigodama, a pritom pokazuju i da su velikog srca te da su drugima uvijek spremni pomoći. U jednom od posljednjih nastupa svirali su u glazbenom dijelu malonogometnog turnira u Gornjem Bazju. Turnir je bio podrška Zvonku Horvatu, mladiću koji je lani teško stradao tijekom radova na polju, kako bi dobrovoljnim prilozima skupio novac za potrebne proteze. Grupa „Jeans“ je Zvonku svirala i na svadbi prije tri godine. Uz njih na malonogometnom turniru Zvonku je glazbom podršku dala i grupa „Veseli stroj“ iz Slatine. (www.icv.hr, žđl, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content