FOTO: Plato oko Dvorca Pejačević krasit će ukrasni stupovi sa svjetiljkama u stilu 19. stoljeća

S jučerašnjim danom, 7. svibnja, završeno je vađenje panjeva iz Gradskog parka, a planiranje zelenih površina bit će gotovo do sredine ovog mjeseca, istaknuto je na koordinaciji projektnog tima „5 do 12 za Dvorac“. Osim toga, ovaj mjesec planira se krenuti i s iskopima i polaganjem instalacija za staze u parku te sadnjom drveća. Očekuje se i početak radova na iskopu temelja i upornjaka drvenih mostova.

Također, na koordinaciji je dogovarano kako će u gornjem dijelu parka, odnosno na platou oko dvorca, biti tri vrste osvjetljenja. Prema riječima voditeljice projekta Đurđice Aragović, riječ je o 21 ukrasnom stupu sa svjetiljkama u stilu 19. stoljeća. U ostalom dijelu parka bit će stilizirane laterne, a ispred Gimnazije Petra Preradovića moderna javna rasvjeta.

Radovi na Dvorcu Pejačević također su u punom jeku te su trenutno, između ostalog, u tijeku radovi na pročelju i ugradnja vanjske stolarije, a za sada je izvedeno prvih 10 prozora u donjem dijelu na zapadnom krilu dvorca. (www.icv.hr, mb, foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”455083″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content