Pogledajte kako će izgledati nova Glazbena škola Jan Vlašimsky

U Hotelu Panorama u Zagrebu sutra, 23. svibnja održat će se svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova na navedenom natječaju odobrilo je Gradu Virovitici sufinanciranje projektne dokumentacije za Glazbenu školi Jan Vlašimsky u iznosu od 230.000,00 kuna, a ugovor će potpisati zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac. Financiranje projektne dokumentacije na natječaj je prijavila Razvojna agencija VTA.

Nova glazbena škola gradit će se sjeverno do Trga Ljudevita Patačića te istočno od Zvonimirovog trga, kod zgrade Virovitičko-podravske županije i virovitičkog Kazališta. Zgrada će biti podijeljena u dva dijela s dvije funkcionalne cjeline – glazbenom školom i koncertnom dvoranom.

Nova škola će, uz učionice te prostorije za nastavnike i stručne suradnike imati brojne druge sadržaje, među ostalim, koncertne dvorane, vježbaonice, dvodijelnu višenamjensku dvoranu za potrebe učenika, tonski studio, glazbenu igraonicu za djecu manjeg uzrasta, ljetnu pozornicu, dok će ulazni hal biti opremljen svim pratećim sadržajima za potrebe posjetitelja koncerata. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content