Proglašena elementarna nepogoda zbog olujnog vjetra i tuče za područje općine Pitomača

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog olujnog vjetra, te zbog tuče za područje općine Pitomača. Naime, elementarna nepogoda je zbog olujnog vremena proglašena za područje općine Pitomača i to za naselja: k.o. Pitomača, Otrovanec, Sedlarica, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica i Turnašica, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim vjetrom 25. svibnja 2018. godine, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim), te na objektima i poljoprivrednoj opremi (plastenicima).

Osim toga, elementarna nepogoda zbog tuče, proglašena je za područje općine Pitomača i to naselja: k.o. Pitomača, Otrovanec, Sedlarica, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica i Turnašica, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 23. svibnja 2018. godine, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) te na objektima i poljoprivrednoj opremi (plastenicima).

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br 73/97.) obvezuju se Općinska/Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće-Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content