PROJEKT „BOLJI DANI“: Resorno ministarstvo i ove godine prepoznalo značaj „Dnevnog boravka“ za stanovnike treće životne dobi

„Dnevni boravak“ Gradskog društva Crvenog križa Virovitica već godinama pruža uslugu svim umirovljenicima koji u tom prostoru mogu ostvariti svoje kreativne ideje te kroz druženje i zabavu ispuniti dan, što prepoznaju i u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ove godine će projekt Gradskog društva Crvenog križa „Bolji dani“ resorno ministarstvo sufinancirati sa 68.000,00 kuna. Naši sugrađani treće životne dobi navikli su na svakodnevno druženje i provođenje vremena u Dnevnom boravku, a Gradsko društvo Crvenog križa im je ovim projektom omogućilo daljnje korištenje svih tih pogodnosti. Projekt je napisala Razvojna agencija VTA.

Inače, broj korisnika „Dnevnog boravka“ je 76, od čega su 44 žene i 32 muškaraca.

Međusobnom suradnjom i uz pomoć članova likovnog kluba korisnici „Dnevnog boravka“ u sklopu projekta „Bolji dani“ naučit će izrađivati predmete od recikliranog kartona i paus-papira. Članovi kluba održat će izložbu umjetnina i kreativnih radova, a korisnici će imati priliku da se uključe u slikarske radionice s kombiniranim tehnikama. Nadalje, uz pomoć članova udruge S.O.S., osobe starije životne dobi bolje će biti upućene i informirane o vlastitim pravima i potpisivanjima svakodnevnih ugovora. Osim druženja i zabave, komunikacija će biti glavni pokretač razmjene životnih iskustava.

Na kraju, pozivamo sve umirovljenike i ostale stanovnike treće životne dobi da u vrijeme organiziranih događanja, koja će biti najavljena, dođu u Dnevni boravak i uživaju. (virovitica.hr; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content