USUSRET SVJETSKOM PRVENSTVU U nedjelju, 03. lipnja, Hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Brazila, čeka nas spektakl na Anfieldu

Polako se približava Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. (početak 14. lipnja), a Hrvatska će u nedjelju, 03. lipnja, imati „vatrenu“ provjeru, iako ne posljednji ali definitivno najveći ispit, protiv Brazila, peterostrukog svjetskog prvaka i zasigurno najatraktivnije nogometne reprezentacije na svijetu.

Utakmica se igra u Liverpoolu, na legendarnom stadionu Anfield, a početak utakmice je u 15:00 sati po lokalnom, odnosno u 16:00 sati po hrvatskom vremenu. Kada je u pitanju navijanje i prava nogometna atmosfera, bez obzira što ovaj puta u akciji nisu „Redsi“, Anfield je pun pogodak. Ovaj stadion je dom Liverpoola, velikog engleskog nogometnog kluba u kojem igra i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, “travnjak” inače bogate sportske povijesti, a ovo je prvi nastup Hrvatske reprezentacije na tom stadionu.

Što reći o vrlo neugodnom protivniku? Brazil se doslovno prošetao kroz južnoameričke kvalifikacije, ekipa koja ima glavu i rep, moćna, opasna, uigrana, ekipa koja ima snažnu kemiju, najjača ali ujedno i najbolja moguća provjera koju je Dalić mogao naći.

Najbolji igrač brazilske reprezentacije, Neymar, na teren nije kročio tri mjeseca, a za pripremnu utakmicu protiv Hrvatske je najavljen njegov povratak no vidjet ćemo da li će se to zaista i ostvariti.

Ono možda i najbitnije, ne samo za utakmicu protiv Brazila već i za odlazak na Svjetsko prvenstvo rekao je prije nekoliko dana hrvatski reprezentativac Milan Badelj:

– Znam da sad govore kako imamo bolje igrače nego ona generacija “vatrenih”, ali mislim da individualci nikad ništa ne osvajaju. Mi moramo težiti tome da budemo momčad. Statistički gledano, sad imamo više igrača u klubovima Lige prvaka, ali iako to puno znači, u isto vrijeme i ne znači ništa ako ne stojiš dobro na terenu. Zašto Nijemci uvijek igraju u polufinalu velikih natjecanja, a nemaju uvijek Kroosa, Schweinsteigera, Ozila i ostale vedete. Zato jer su momčad. Tome i mi trebamo težiti. Da se razumijemo, ja ne kažem da mi nismo momčad, jesmo, ali treba uvijek težiti višem, da smo u svakom trenutku utakmice kompaktni, da nemamo crnih rupa, da na terenu možemo igrati napamet. Taj automatizam je teško uloviti u kvalifikacijama jer se vidimo svaka tri mjeseca, ali sad imamo vremena da to uigramo. Uostalom, pokazali smo i na posljednjem Euru, bez obzira na to što smo mogli proći dalje, da smo momčad. Čak i kad su nam, protiv Španjolske, nedostajali neki igrači bez kojih ova reprezentacija nije ista. – rekao je Badelj.

Hrvatska je dva puta otvarala svoje nastupe na svjetskim prvenstvima protiv Brazila, u Njemačkoj 2006. godine i Brazilu 2014. godine. Oba puta je izgubila, ali pružila je snažan otpor.

Prijenos utakmice možete pogledati na Drugom programu (HRT-HTV2).

(www.icv.hr, ts, glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content