Sastanak predstavnika HGK u HNB-u o strategiji uvođenja Eura

U Hrvatskoj narodnoj banci u Zagrebu, na poziv guvernera HNB-a Borisa Vujčića, 23. svibnja 2018. god., održan je sastanak predstavnika HGK u kojem su bili predstavnici Središnjice HGK, te predsjednici i direktori županijskih komora.

Teme sastanka su bile: krediti stanovništvu i tvrtkama, kamatne stope i teško naplativi i nenaplativi krediti – prije, tijekom krize i danas, strana izravna ulaganja – stanje, trendovi i usporedba s članicama EU10, te realni efektivni tečaj kune – struktura valuta u košarici i dugoročni trendovi, kretanje konkurentnosti i izvoza.

Sektor za financijske institucije Hrvatske gospodarske komore je u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom organizirao ciklus prezentacija Eurostrategije u 14 županijskih komora, s ukupno oko 600 sudionika, koji čelništvo HNB-a smatra veoma korisnim jer su bili u izravnom kontaktu s velikim brojem poduzetnika koji podržavaju projekt uvođenja eura.

Predavanje o strategiji uvođenja eura u Hrvatskoj održao je viceguverner Vedran Šošić,
13. ožujka 2018. godine u HGK – Županijskoj komori Virovitica, na kojem je bilo preko četrdeset poduzetnika. Sastanku su iz HGK – Županijske komore Virovitica prisustvovali predsjednik Ivan Slamić i direktor Milan Vanđura. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content