SREBRNI STATUS EKO ŠKOLE Zavijorila zelena zastavica ispred Cvrčka, mališani pokazali kako čuvaju okoliš i zdravo se hrane

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica proslavio je danas (ponedjeljak) obnovu statusa Eko škole, program koji provodi već devetu godinu, a ove godine stekao je tzv. srebrni status. Ispred vrtića u prigodnoj svečanosti tako je ponosno zavijorila eko zastavica, nagrada za dvogodišnji trud i rad svih odgajatelja, osoblja i djece u promicanju zaštite okoliša i zdravog načina života i ispunjenih sedam koraka koji čine razliku od brončanog do srebrnog statusa.

– Posla je bilo jako puno, svaki korak nužno je dokumentirati i provesti, a svi ovi rezultati ne bi bilo mogući bez podrške Grada, ravnateljice, roditelja i svih onih koji nam godinama pomažu – poručila je Ružica Vedrinski, jedna od koordinatorica Eko škole Dječjeg vrtića Cvrčak.

Manifestaciji obnove statusa Eko škole nazočili su Josip Gregac, koordinator Udruge Lijepa Naša, unutar koje djeluju eko škole, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević, predstavnici Ekološkog društva i brojni drugi.

Djeca su pritom pokazala što sve rade u okviru svojih skupina na čuvanju okoliša, recikliranju, zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Ove pedagoške godine vrtić po prvi puta sudjeluje u projektu „Mi jedemo odgovorno“,  u kojem uče o porijeklu hrane koja dolazi na njihove tanjure.

– Cilj projekta je  osvijestiti djecu i roditelje da jedu lokalno i sezonski  – kaže Anita Špoljarić, jedna od koordinatorica Eko škole u Dječjem vrtiću Cvrčak. Djeca su sa svojim roditeljima i odgojiteljicama posadila male eko vrtove u vrtiću, u njima uzgajaju voće i povrće koje žele i od njih kasnije pripremaju zimnice, sokove, voćne salate…

Na proslavama rođendana nema slatkiša ni kupovnih sokova, slavi se uz voćne torte i ražnjiće, pije sok koji prave sami. Djeca su taj model zdrave rođendanske alternative jako dobro prihvatila, kažu u vrtiću. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”457654″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content