Stručno putovanje članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica u Sloveniju

Grupacija vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica i Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, u suradnji s Udrugom vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ iz Virovitice, a temeljem odluke Grupacije, organizirali su u subotu 26. svibnja, stručno putovanje u Sloveniju. U Sloveniji su posjetili Hišu Stare trte u Mariboru, Vinarsku kmetiju Dreiziebner u Špičniku, te Vinsku klet Valdhuber u Svečini i Dveri-Pax u Jarenini.

HGK – Županijska komora Virovitica, organizira, jednom godišnje, stručno putovanje za članove Grupacije vinogradarstva i voćarstva, u kojoj su predstavnici tvrtki – najvećih proizvođača vina s područja Virovitičko-podravske županije i udruga vinogradara i voćara, s ciljem stjecanja novih znanja i korištenja iskustava drugih vinogradara i vinara iz vinorodnih područja.

Do sada su članovi Grupacije posjetili vinorodna područja, u Hrvatskoj: Istru, Međimurje i Pelješac, a u inozemstvu: u Bosni i Hercegovini – Ćitluk i Međugorje, u Crnoj Gori – Plantaže u Podgorici i u Mađarskoj – Szentlorinc i Villany. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content