U dječjem vrtiću “Suncokret” Slatina provedena akcija “Mali sajam zdravlja”

U sklopu nacionalnog projekta “Živjeti zdravo”, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Dječjem vrtiću Suncokret Slatina provedena je akcija “Mali sajam zdravlja”.

Koordinatorica akcije Marija Podboj u suradnji s Tomislavom Medvedović i članovima Atletskog kluba Slatina uz pomoć djelatnika vrtića proveli su brojne aktivnosti usmjerene na poboljšanje zdravlja djece, roditelja i šire društvene zajednice. Informiranjem, educiranjem i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života, volonteri projekta “Živjeti zdravo” iz Slatine primjer su dobre prakse i uspješno provedenih akcija. Tako su i ovoga puta animirali najmlađe na različite sportske i edukativne aktivnosti, a njihove roditelje, bake i djedove na uvid u stanje vlastitog zdravlja mjerenjem BMI, krvnog tlaka i predlaganjem zdravih jelovnika.

Akcija “Mali sajam zdravlja” sastojala se od tri modula: “Mali modul”, modul “Vrtić za roditelje” i modul “Temelji zdravlja”, a polaznici vrtića najviše su se obradovali savladavanju raznovrsnih i zanimljivih motoričkih poligona. (www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

[g-gallery gid=”459784″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content