U odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježeno povećanje turističkog prometa u dolascima od 54 posto

U konferencijskoj dvorani Hotela Kurija Janković u Kapeli Dvoru pod predsjedanjem Alena Fabčića, predsjednika Strukovne grupe, održana je 12. sjednica Strukovne grupe turizma HGK – Županijske komore Virovitica.

Prema riječima Milana Vanđure, direktora HGK – Županijske komore Virovitica, ostvareni prihodi od turizma i ugostiteljstva kreću se preko 38 milijuna kuna, što je manje od jedan posto ukupno ostvarenog prihoda na razini VPŽ.

– Cilj nam je da u funkciji turizma stavimo sve raspoložive resurse, da nam sadržajnost bude još veća, jer za to imamo dovoljno potencijala – naglasio je Milan Vanđura.

Josip Mikolčić, zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, istaknuo je kako je na području županije do 23. svibnja 2018. u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježeno povećanje turističkog prometa u dolascima od 54 posto te čak 97 posto ostvarenog prometa u noćenjima.

– Zasluga je to svih djelatnika koji rade u turizmu, a želja nam je iskoristiti još više potencijale Parka prirode Papuk, okruženja rijeke Drave te vinorodnih obronaka Bilogore – kazao je Josip Mikolčić.

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni članovi Strukovne grupe turizma i predstavnici TZ-a i RA, a u cilju jačanja turističke tražnje, a time povećanja ukupnog prihoda, te broja zaposlenih, zaključeno:

• da je izuzetni rast prihoda u turizmu evidentan kroz rast broja dolaska turista i ostvarenih noćenja
• da je potrebno je promocijom brendirati turističke destinacije VPŽ zajedno sa susjednim Županijama i susjednom Mađarskom
• da je potrebno je postojeće sadržaje kvalitetno razvijati i uvesti nove sadržaje
• da kreditiranje gospodarskih subjekata u turizmu treba izjednačiti s uvjetima koje imaju i ostali dijelovi poslovne zajednice, a kamatnu stopu maksimalno sniziti
• da treba razvijati turističku infrastrukturu, primarno receptivne kapacitete ali i prometnu infrastrukturu osobito izgradnjom brze ceste Gradec – Bjelovar – Virovitica- Mađarska granica
• da se izuzetno ocjenjuje edukacija visoko školovanih kadrova VŠMTI Virovitica, koji će zapošljavanjem u turističku djelatnost doprinijeti kvalitetnijim uslugama, a svojom kreativnošću uvesti niz novih sadržaja
• da se maksimalno svi angažiraju kako bi povećali korištenje sredstava EU
• da bi se trebalo povećati minimalne plaće djelatnicima bez opterećivanja poduzetnika u turizmu (www.icv.hr, zc)

IMG 5265 Custom IMG 5263 Custom IMG 5261 Custom IMG 5259 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content