U orahovačkoj Osnovnoj školi “Ivane Brlić-Mažuranić” odigrana je kazališna predstava pod imenom “Ninin svijet mjehurića”

U orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić odigrana je kazališna predstava pod imenom “Ninin svijet mjehurića”, u izvedbi Dječjeg kazališta Smješko iz Zagreba. Predstavu i prateću radionicu orahovačka Osnovna škola dobila je sudjelovanjem na natječaju za “Ruksak pun kulture”.

– Riječ je o monodrami koju je napisala glumica koja ju i igra, kolegica Jelena Hadži Manev i ona je osmislila cijeli koncept. Priča je to o higijeni i zdravom životu koja je namijenjena vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci u kojoj oni sami interaktivno sudjeluju i iznimno je edukativna – Lada Bonacci, kaže jedna od voditeljica glumačke radionice i glumica zagrebačkog kazališta “Smješko”.

1805predstava1 Custom

Ovo je jedan od najvažnijih i najboljih projekata Ministarstva kulture koji izravno sudjeluje s nezavisnim kazalištima i nezavisnom scenom u Hrvatskoj te time pruža mogućnost djeci iz nekih krajeva gdje kazalište mora doći k njima, da vide i osjete to kazalište što je beskrajno važno.

1805predstava3 Custom

U sklopu ove predstave i radionice djeca aktivno sudjeluju, odgovaraju na pitanja, pjevaju i plješću i nadasve su oduševljena cijelom pričom. – U školama gdje već ima neki dramski odgoj lakše se snalazimo i mi i djeca, a u školama koje to nemaju ovo im je sve novo i zanimljivo i to daje posebnu čar – istaknula je Lada Bonacci.

1805predstava5 Custom

Predstavu je sjajno odradila poznata hrvatska glumica Jelena Hadži Manev u ulozi djevojčice Nine te oduševila orahovačke osnovce, učenike 1. i 2. razreda, koji su uz zabavu dobili i sjajnu edukaciju o zdravom životu. (www.icv.hr, VG)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content