Učenicima nižih razreda i ove godine besplatni udžbenici, a za više razrede besplatni radni materijali

Kao što je gradonačelnik Ivica Kirin u više navrata najavljivao, Grad Virovitica će i ove godine roditeljima izaći u susret te im pomoći da svoje školarce opreme za sljedeću školsku godinu, a za kupnju novih udžbenika za učenike osnovnih škola s područja grada u proračunu je osigurano 1.100.000 kuna.

Kako se, prema službenoj informaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2018./2019, a najvjerojatnije i u 2019./2020. neće mijenjati katalog udžbenika, Grad će kupiti nove udžbenike za učenike od 1. do 4. razreda dok će za učenike od 5. do 8. razreda kupiti radne materijale. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, na udžbenike i radne materijale bit će potrošeno oko 600.000,00 kuna, a učenike će dočekati na školskim klupama prvog nastavnog dana.

Osim toga, kao i prošle godine, i ove će biti organizirana razmjena udžbenika, o čemu će roditelji i učenici biti na vrijeme obaviješteni. Razmjena udžbenika najvjerojatnije će biti ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. (virovitica.hr; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content