Udruga OSIT “Vretenac” iz Slatine osvojila zlato na susretu klubova osoba s intelektualnim teškoćama

U organizaciji Hrvatskog saveza Udruga osoba s intelektulanim teškoćama i Udruge OSIT “Rajska ptica”, 19. svibnja u Karlovcu održani su 9. susreti klubova osoba s intelektualnim teškoćama.

Ovoj manifestaciji, koja se održava već godinama na različitim lokacijama Lijepe naše, uz 21 ekipu iz cijele Hrvatske, prvi puta su se pridružili i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina kao jedini predstavnici Virovitičko-podravske županije.

Ispred Udruge Vretenac natjecali su se: Dušan Prelević, Senka Jung, Goran Grahovac, Josip Miter i Davor Marincel, a igre u kojima su sudjelovali su: štafeta sa kvačicama, bacanje lopte u koš, bacanje lopte platnom, skakanje u vrećama, ”karike na marike” i potezanje konopa. U pratnji Vretencima išle su volonterke: Julijana Pavlešić, Danijela Zeman, Mihaela Stubičar, Ivana Sabolić, Maja Fumić, te predsjednica udruge Patricija Karaman.

Da se trud, volja i upornost isplati, te da ima nešto i u početničkoj sreći, dokazali su Vretenci u igri potezanja konopa osvojivši uvjerljivo prvo mjesto i time zasluženi pehar. Također, Vretenci su se pokazali odlični i u igri “bacanje lopte platnom”, gdje su se plasirali na zasluženo 2. mjesto.

Nakon sportskih igara Vretenci su pošli na ručak u Hotel Korana Srakovčić, gdje su im uz dobru glazbu i ples svima uručene medalje i diplome za sudjelovanje na susretima. (DF; Patricija Karaman, predsjednica Udruge OSIT “Vretenac” Slatina)

[g-gallery gid=”457487″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content