Uz prisustvo Virovitičko-podravskog župana Igora Androvića u POU Slatina podijeliti će se uvjerenja o osposobljenosti

Već osmu godinu za redom Virovitičko-podravska županija i Pučko otvoreno učilište Slatina sudjeluju zajedničkim snagama u projektu pod nazivom “Mala poljoprivredna škola” unutar koje se vrše edukacije poljoprivrednika. Praksa obrazovanja odraslih bilježi sve veći interes koji je motiviran napredovanjem u struci, željom ili potrebom za promjenom struke, otvorenim EU pozivima, te osobnim potrebama i željama pojedinca. Projektom je u ovih osam godina educirano preko 2000 polaznika. Ove je godine edukaciju prošlo 89 novih polaznika s područja cijele županije, a poljoprivrednici su se educirali za ratare, radne strojeve, motornu pilu, pčelare, sigurnu upotreba pesticida te prekvalifikacija za poljoprivrednog gospodarstvenika.

Virovitičko-podravska županija svojim je sufinanciranjem znatno smanjila cijenu edukacije, ovisno o broju polaznika i cijeni osposobljavanja, točnije od 200 kn za pesticide do 3.000 kn za prekvalifilaciju. Županija je i ove godine u edukaciju poljoprivrednika uložila gotovo 50.000 kn, čime se pokazuje da se misli na svakog poljoprivrednika ove županije i ulaže u njegovo znanje. Time su polaznici, ovisno o sufinanciranju, morali platiti iznos školarine između 180 i 500 kn, što je u ova teška vremena izuzetno povoljno ako uzmemo u obzir činjenicu da se takve edukacije izvan ovoga projekta kreću između 2.000 i 2.500 kn.

Tako će se danas, 23. svibnja, u 17 sati uz prisustvo župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, pročelnika upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Darija Riplija i ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijelu Fabric Fabijanac u kino sali Pučkog otvorenog učilišta Slatina podijeliti sva uvjerenja o osposobljenosti. (www.icv.hr, ADF; POU Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content