World cup kickboxing: Una Maravić seniorska i juniorska pobjednica Svjetskog kupa

U mađarskom glavnom gradu Budimpešti prošlog je vikenda održan ”World cup kickboxing Budimpest” na kojemu su sudjelovala 243 kluba i 2437 boraca iz 38 država.

Sedamnaestogodišnja Una Maravić iz TKD kluba Slatina osvojila je dva zlata i broncu u tri različite discipline, kao jedina od svih borkinja na ovome prestižnom Svjetskom kupu. Una je osvojila zlato u kick lightu u seniorskoj konkurenciji do 55 kilograma tako što je prošla sva tri kola bez izgubljenog boda, zlato je osvojila i u light contactu u juniorskoj konkurenciji do 55 kilograma gdje je pobijedila u 4 borbe i time ujedno postala najbolja juniorka Svjetskog kupa, a broncu je Una osvojila u semi contactu u konkurenciji juniorki do 60 kilograma gdje je pobijedila u tri borbe i tijesno izgubila borbu za ulazak u finale. Ovim rezultatom Una je bila najbolja borkinja turnira i plasirala je TKD klub Slatina na 50. mjesto od gotovo 250 klubova, pošto je gotovo 20 država sa više stotina boraca ostalo iza slatinskog kluba. Sve odrađene borbe Una je rješavala prekidima u prvoj rundi, te pokazala tehniku i taktiku koja spada sam svjetski vrh.

World cup Kickbox Budimpesta

– TKD klub Slatina u zadnje vrijeme trenira u neadekvatnom i neopremljenom prostoru, gotovo bez ikakve financijske pomoći, pa je ovaj rezultat s time još veći i značajniji – kaže Stjepan Gal, glavni trener TKD kluba Slatina, te dodaje kako u klubu ozbiljno razmišljaju o preseljenju u neko drugo mjesto naše županije gdje će mjerodavni pokazati više razumijevanja za ove vrhunske rezultate slatinskih boraca i borkinja koji spadaju u sam svjetski vrh. Eva Gal je na istom natjecanju osvojila 5. mjesto nesretno izgubivši od pobjednice turnira. (ADF; TKD klub Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content