Za rad udruga u ovoj godini Virovitičko-podravska županija izdvojila 330.000 kuna

U vijećnici Virovitičko-podravske županije danas je potpisan ugovor o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima udruga koje su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju, a koje su to pravo ostvarile na temelju provedenog javnog natječaja. Radi se o ukupnom iznosu od 330.000 kuna koji je dobila 71 udruga, od kojih je njih 17 braniteljskih, a novac će im biti isplaćen za otprilike mjesec dana. Na potpisivanju ugovora nazočili su i župan Igor Andrović, te njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak.

Tim povodom župan je istakao kako se nada da će dodijeljena sredstva udrugama pomoći u realizaciji barem dijela projekata koji su svojim planom i zamislili.
– Ove godine odvojili smo dvostruko više sredstava nego prošle godine, a vjerujem da će ta praksa biti i u budućnosti, jer rad udruga znači puno za razvoj županije. Maksimalni iznos po udruzi bio je 15.000 kuna po ocjenama i kriterijima koje je provelo povjerenstvo za dodjelu sredstava. Ove godine su izostavljene udruge umirovljenika, a umjesto toga VPŽ će im organizirati besplatnu proslavu na virovitičkim ribnjacima uključujući jelo, piće i glazbu, a što će i premašiti 2000 do 3000 kuna po udruzi koju bi im Županija mogla odobriti – rekao je župan Igor Andrović. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”454056″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content