Zlatna plaketa Grada Orahovice tvrtki Radlovac

U povodu 790. rođendana grada Orahovice, u višenamjenskoj dvorani Orahovica, održana je svečana sjednica gradskog Vijeća kojoj su nazočili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, saborski zastupnici Tomislav Žagar i Krešo Beljak, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, počasni građani Orahovice Vojo Lukić i Stjepan Mesić te mnoštvo drugih gradskih, županijskih i državnih dužnosnika.

0305dangrada2

Nazočnima su se obratili predsjednik gradskog Vijeća Orahovice Radoje Medenica, gradonačelnica Ana-Marija Petin, Vojo Lukić, Krešo Beljak te potom i župan Igor Andrović:

– Uvijek mi je zadovoljstvo doći u ovaj grad koji je definitivno biser Slavonije i biser turizma naše županije. Posebnost Orahovice je da jedna ovako mala sredina ima ogroman gospodarski potencijal koji se mora znati iskoristiti i mi smo tu kao Županija da u tome pomognemo. Nije danas lako voditi bilo koji grad pogotovo u manjim sredinama, ali zato zajedničkim snagama s lokalne, regionalne i državne razine možemo našu Orahovicu i našu županiju učiniti još boljom. Županija u ovom gradu pokreće dva iznimno velika projekta, a to je izgradnja Poduzetničkog inkubatora koji će znatno doprinijeti razvoju gospodarstva na ovim prostorima te izgradnju nove srednje škole koja će donijeti nou dimenziju u obrazovanju – rekao je između ostalog Andrović.

0305dangrada5

Obratio se zatim i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak:

– Čestitam na svim odrađenim projektima i onim budućim koji budu realizirani u Orahovici, a osobito me raduje činjenica da gradi ima jako dobru suradnju s Vladom RH i resornim ministarstvima koja redovno pružaju potrebnu pomoć. Želim naglasiti da je vlada RH omogućila decentralizaciju fiskalnih sredstava, jedan dodatni zrak ovakvim malim sredinama i njihovim Jedinicama lokalne samouprave kako bi iste mogle realizirati sve projekte. Orahovica ima niz iznimno kvalitetnih OPG-a, ali i velike poljoprivredne subjekte koji stvaraju dodatne vrijednosti i konstantno zapošljavaju. I zato danas ponavljam kako provodimo poljoprivrednu reformu, donesena su dva nova zakona i cilj nam je tim i drugim zakonima osnažiti upravo sve te resurse i stvoriti preduvjete za povećanje proizvodnje prije svega hrvatskih poljoprivrednih proizvoda te ostvarenje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta – rekao je Majdak.

U sklopu svečane sjednice prikazan je i prigodni filmski uradak o radu gradske vlasti u proteklih 11 mjeseci, a svečanost su uljepšali i polaznici Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica. Na kraju svečane sjednice uručena su i gradska priznanja i zahvalnice pa je tako Zlatnu plaketu grada Orahovice za iznimna dostignuća u gospodarstvu dobila tvrtka Radlovac d.d. Orahovica, srebrnu plaketu dobio je prof. Zorislav Milković, a zahvalnice, u oblasti zdravstva i socijalne skrbi Marija Ambroš, kulture Marko Nemec, sporta Tomislav Brož, Mjesnih odbora Tomislav Petrušić, za rad u zaštiti kulturne i prirodne baštine Park prirode Papuk te za oblast humanitarnih akcija i ostalog društvenog rada na volonterskoj osnovi, Građanska inicijativa „Dobro se dobrim vraća“. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content