1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA: Pregled sezone

Završila je još jedna sezona u 1. županijskoj nogometnoj ligi.

Suhopolje je treću godinu uzastopce osvojilo naslov prvaka. Za razliku od prošle sezone, kada su Suhopoljčani naslov osvojili u uzbudljivom derbiju s Mikleušem u posljednjem kolu, ove sezone Suhopolje je dominiralo ligom, pa je naslov prvaka potvrđen nekoliko kola prije kraja. Pred klubom su sada ključni dani. Treba donijeti odluku – iduće sezone otići u 4. ligu ili ostati u sadašnjem rangu natjecanja. Dio igrača, ako se ostane u sadašnjem rangu, namjerava otići u druge klubove.

Rezovac je ove sezone osvojio drugo mjesto. Dovođenjem trenera Zlatka Vukovića krenulo se sa sustavnim radom, što je vrlo brzo donijelo rezultate.

Mikleuš je ove sezone zauzeo treće mjesto. Prošle sezone do posljednje minute prvenstva ozbiljno je prijetio Suhopolju u borbi za naslov prvaka, a ove sezone do posljednjih nekoliko kola borio se s Rezovcem za drugo mjesto, ali je na kraju posustao.

U zlatnoj sredini nalaze se dugogodišnji prvoligaši Mladost iz Čačinaca, Voćin, Podravac iz Sopja i Lukač 05.

Novak u ligi, Slavonija iz Sladojevaca, popeo se na osmo mjesto.

U sigurnoj zoni nalaze se Bratstvo iz Gornjeg Bazja, Dinamo iz Četekovca, Graničar iz Okrugljače i Mladost 1930. Čađavice.

Loša jesen bila je ključna za plasman Zrinskog iz Nove Bukovice. Proljeće su nogometaši Zrinskog odigrali puno bolje, ali nedovoljno da izađu iz zone ispadanja iz lige. Njihova ligaška sudbina ovisi o ambicijama Suhopolja. Ako Suhopolje od jeseni bude igralo u IV. ligi, Zrinski ostaje u sadašnjem društvu. U suprotnom će od jeseni igrati u II. ŽNL istok.

Prošle jeseni nogometaši Gradine su kao drugoplasirani klub II. županijske lige zapad ušli u viši rang. Solidno su odigrali jesenski dio natjecanja i tada stali. Počeo je strmoglavi pad na tablici te su na kraju završili na posljednjem mjestu i vraćaju se u staro društvo.

Od jeseni u Prvoj županijskoj ligi natjecat će se prvaci drugih županijskih liga – Sloga iz Zdenaca i Bušetina 1947.

Nakon pripremnog razdoblja i uzbudljivog prijelaznog roka čeka nas još jedna zanimljiva nogometna sezona koja će početi krajem kolovoza. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content