7. Kamp rendžera u kampu Duboka

U kampu Duboka, Park prirode Papuk, održan je 7. Kamp rendžera. U kampu je sudjelovao 21 učenik iz osnovnih škola Brestovca, Kaptola, Velike, Kutjeva, Voćina, Čačinaca i Orahovice.

1306kamprendzera2

-Učenici su se pobliže upoznali sa zadatcima čuvara prirode, vrijednostima zaštićenog područja te orijentacije u prirodi. Također, djelatnici PP Papuk održali su radionice iz biologije i arheologije. Biološka radionica bila je na temu potoka i hranidbene mreže, a arheološka na temu arheoloških iskopavanja i kratkog pregleda povijesno-kulturne baštine područja PP Papuk – rekao je ravnatelj Parka Alen Jurenac, te dodao kako je Kamp rendžera osmišljen kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja mladih iz različitih škola te njihovog doživljaja i iskustva boravka u prirodi.

1306kamprendzera3

-Čuvari prirode Parka prirode Papuk ovakvom vrstom edukacije i druženja žele kod mladih polaznika potaknuti svijest o važnoste zaštiti prirode i okoliša. Završetkom dvodnevnog kampa učenici su dobili Diplome za sudjelovanje i uspješno usvajanje znanja o Parku prirode Papuk – zaključio je Jurenac.

1306kamprendzera1

Učenici su bili oduševljeni doživljenim. -Bilo je odlično, super smo se zabavili a usput puno toga korisnog naučili. Posebno me zanimala radionica arheologije, bila je poučna i puno toga smo o povijesti ovoga kraja naučili – rekao je Filip Kos, osmaš iz Orahovice. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content