BRLIĆI U AKCIJI ZA DOBRA DJELA Učenici skupili više od 40 tisuća plastičnih čepova

Početkom školske godine kontakt policajci Policijske postaje Virovitica pokrenuli su u suradnji s tvrtkom Flora Vtc i osnovnim školama humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova, u koju su se uključili i učenici virovitičke Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Sakupljene čepove predaju Flori Vtc koja ih potom prodaje na tržištu. – Novac od prodaje, prema zajedničkom dogovoru, ide našim najpotrebitijim sugrađanima, rekao je Ivica Blažević, policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Virovitica.

Akcija je još uvijek u tijeku, a po broju sakupljenih čepova istaknuli su se učenici 1. c razreda matične Osnovne škole s učiteljicom Snježanom Hađija te učenici trećih razreda Područne škole Rezovac s učiteljicom Biljanom Mikac.

U 1.c razredu matične OŠ IBM 18 učenika prikupilo je čak 25.093 čepa, dok su učenici trećih razreda u Rezovcu prikupili 15.217 čepova.

Za trud, kao i osjetljivost za tuđe potrebe, djelatnici policije, zajedno s ravnateljem škole Ivicom Tomljanovićem, darivali su one koji su donijeli najviše čepova prigodnim poklonima.
– Akcija je pokazala da su naši najmlađi zainteresirani za pomaganje osobama i obiteljima u potrebi. U današnje vrijeme kada su ljudi otuđeni jedni od drugih, to je iznimno važno, rekao je ravnatelj Ivica Tomljanović ponosan na svoje učenike. (www.icv.hr, zc, mb; Foto: M. Bašić, Z. Ciprijanović)
[g-gallery gid=”462843″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content