Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja grada Zagreba obišli Voćin, Četekovac i Slatinu

Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja grada Zagreba, predvođeni predsjednicom Irenom Škarić, danas su obišli mjesta stradanja Hrvata u Domovinskom ratu na slatinskom području.

U Voćinu je goste iz Zagreba dočekao predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković zajedno sa predsjednicom Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina – Orahovica Marijom Maračić, te su skupa, polaganjem vijenca, upaljenih lampiona i molitvom, odali počast kod spomenika Voćinskoj žrtvi. U crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije dočekao ih je župnik vlč. Mladen Štivim koji je predvodio zajedničku molitvu za sve poginule u Domovinskom ratu. Nakon razgledanja voćinske crkve u općinskoj vijećnici gostima je prikazan dokumentarni film ”Zločin za koji nitko nije odgovarao” kroz koji ih je svojim svjedočanstvima vodio Darko Božičković.

Nakon posjete Voćinu, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja grada Zagreba obišli su Četekovac, gdje ih je na mjesnom groblju kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilima dočekao sudionik Domovinskog rata Antun Lukac opisavši im stradavanja koja su za vrijeme Domovinskog rata doživjeli stanovnici mjesta Četekovac, Balinci i Čojlug.

Za kraj posjeta predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina – Orahovica Marija Maračić goste iz Zagreba dovela je u Slatinu, u Zavičajni muzej Slatina u kojem je smješten stalni postav, Spomen soba Domovinskog rata, a gdje su ujedno i prostorije udruge. Prilikom razgledavanja Spomen sobe, o Domovinskom ratu na slatinskom području gostima je govorila ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak. Nakon razgledavanja muzeja, gosti i domaćini položili su vijenac i upaljene lampione kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade. (ADF; Foto: DF, DB, IŠ, PŽ)

[g-gallery gid=”463052″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content