DAN OPĆINE CRNAC Održana svečana sjednica, Srebrne plakete DVD-u Veliki Rastovac i NK Munji

U Društvenom donu Crnac, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana Svetog Ivana Krstitelja. Sjednici su nazočili izaslanik ministra hrvatskih branitelja i predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegovi zamjenici Mario Klement i Darko Žužak te mnoštvo načelnika i drugih lokalnih i županijskih dužnosnika.

Sjednicu je otvorio predsjednik općinskog Vijeća Filip Vidović prezentirajući rad Vijeća kroz proteklih godinu dana, a potom se obratio načelnik općine Mato Damjan:

2106svecanacrnac6

-Osnovni zadatak svake općine je razvoj komunalne infrastrukture. Proračun naše općine planiran za prošlu godinu je 4,5 milijuna kuna, a kada se usporede proračun i potpisani ugovori za naše projekte, na kraju godine proračun će iznositi 13,3 milijuna kuna što je tri puta više od planiranog i to zahvaljujući EU fondovima i našim ministarstvima. Na iznimnoj pomoći moram se zahvaliti ministru Tomislavu Tolušiću, našim saborskim zastupnicima, županu Igoru Androviću čija nam je pomoć bila nužna za realizaciju spomenutih projekata. Posebno bih istaknuo naše općinsko Vijeće koje je dalo jednoglasnu potporu svim projektima iako smo različiti po političkim stavovima što govori dan nam je interes općine zajednički i na prvom mjestu – rekao je Damjan.

2106svecanacrnac8

U ime nazočnih načelnika obratio se načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, a potom je upućujući čestitku povodom Dana općine domaćinu, župan Igor Andrović rekao:
-Jasno se vidi da je unazad godinu dana u općini Crnac napravljen jedan veliki uspjeh, a ovi budući projekti koji donose prihod tri puta veći od planiranog Proračuna, sigurno daju nadu u bolje sutra. Nije lako biti načelnik niti jedne općine u Slavoniji i zato moram danas čestitati Mati Damjanu na ogromnom trudu i poslu kojeg je sa svojim timom i Općinskim vijećem napravio. Mi kao Županija smo tu uvijek kao potpora i pomoć koliko možemo i uvijek će svaka općina u ovoj županiji to imati pa tako i općina Crnac – rekao je između ostalog Andrović.

2106svecanacrnac9

Na kraju sjednice nagrađene su najuspješnije udruge s područja općine pa je tako zahvalnicu za 5 godina uspješnog rada dobila Udruga žena “Cer” Crnac, a srebrne plakate za 90 godina uspješnog rada DVD Veliki Rastovac te za 70 godina rada NK Munja Veliki Rastovac.
(www.icv.hr, vg)

2106svecanacrnac2

2106svecanacrnac3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content