Danas nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Pitomača, započet će radovi na obnovi rodne kuće Petra Preradovića

U četvrtak 14. lipnja, s početkom od 9,30 sati, u Grabrovnici, povodom Vidova dana Općine Pitomača, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomača, a nakon toga započet će radovi na obnovi rodne kuće Petra Preradovića.

Odlukom općinskih vijećnika, Zlatna plaketa “Grb Općine Pitomača” bit će dodijeljena ministrici kulture, Nini Obuljen Koržinek. Srebrnu plaketa zaslužio je Tamburaški orkestar HRT-a, a Povelje s likom Petra Preradovića dobit će: Dobrinko Vedriš i Edvard Željko Barčan iz Pitomače, Josip Mikolčić iz Lukača, Siniša Krajač iz Zagreba, Sani Lukić iz Bjelovara, Hrvatski radio Studio Osijek, te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici se očekuje dolazak i potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića. (www.vpz.hr; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content