DANI OPĆINE PITOMAČA Svečana sjednica Vijeća Općine Pitomača održana u rodnoj kući Petra Preradovića

U okviru obilježavanja Dana općine Pitomača – PITOMAČKO VIDOVO 2018. u rodnoj kući pjesnika Petra Preradovića u Grabrovnici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Mnogobrojne goste na samom početku srdačno je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan, a načelnik općine Željko Grgačić upoznao je goste s mnogobrojnim projektima koji se provode na cjelokupnom području općine.

– Gotovo svi naši projekti provode se uz financijske potpore raznih ministarstava i EU fondova. Najveći projekt vrijedan više od 120 milijuna kuna je projekt aglomeracije, a uskoro se očekuje i početak izgradnje Poduzetničkog inkubatora vrijednog 10 milijuna kuna. Općini Pitomača prvoj je na području županije odobren projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, koje će se graditi u našoj Poduzetničkoj zoni Rakitka, a koju ćemo zbog velikog broja zainteresiranih poduzetnika morati i proširiti – istaknuo je Željko Grgačić, dodavši kako Općina veliku brigu vodi o predškolskoj i školskoj populaciji, kulturi, zdravstvu, socijali i sportu.

Čestitke na Danu općine domaćinima su uputili gradonačelnici prijateljskih općina Bilje Željko Cickaj i Polača Tomislav Prtenjača te zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.
– Ovo je prilika da zahvalim Ministarstvu kulture i ministrici Nini Obuljen-Koržinek na potpori u obnovi rodne kuće Petra Preradovića, ali i Doma kulture u Pitomači – između ostaloga naglasila je saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Sjednici je prisustvovao i saborski zastupnik Josip Đakić.
– Općina Pitomača može biti primjer ostalim općinama kako se zajedništvom može mnogo toga učiniti – istakao je Josip Đakić. Na kraju sjednice čestitke u povodu Dana općine domaćinima je uputila i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek. – Drago mi je što se nalazim u ovoj sredini kojoj je vrlo stalo do kulture i kulturne baštine. Moje ministarstvo i ja osobno uvijek ćemo vam biti na pomoći – kazala je na kraju sjednice Nina Obuljen-Koržinek.
Glazbenim nastupima svečanost su veličali učenici područne Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ u Pitomači, pjevački zbor HPGD-a „Sloga“ te poznata hrvatska operna sopranistica Barbara Othman. (www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović)

[g-gallery gid=”462971″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content