DANI OPĆINE ŠPIŠIĆ BUKOVICA Odana počast poginulim braniteljima i održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima u prostorijama Hrvatskog doma u Špišić Bukovici u okviru obilježavanja Dana općine – Ivanja 2018. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon što je mnogobrojne goste, među kojima su bili pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss, zamjenica načelnika općine Špišić Bukovica Sanela Djak te načelnici susjednih općina, pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Majstorović, o rezultatima rada Općine u proteklom razdoblju govorio je načelnik Hrvoje Miler.

tihomir majstorović Custom

– Zahvaljujući dobroj suradnji s općinskim vijećem, mjesnim odborima te svim udrugama s područja naše općine u proteklih godinu dana mnogo toga smo napravili, a sve s ciljem podizanja standarda kvalitete življenja naših žitelja u svim segmentima i svih sedam naših naselja. Osobno smatram da je najvažniji projekt za razvoj i očuvanje naše općine odobrenje sufinanciranja izgradnje dječjeg vrtića, projekta vrijednog oko 4.500.000 kuna. Nadam se da će već od iduće jeseni vrtić biti u funkciji i da će konačno i naša općina nakon 30-ak godina ponovno imati dječji vrtić u funkciji – rekao je Miler.

hrvoje miler Custom

Nadalje, Ministarstvo demografije odobrilo nam je projekt izgradnje dječjih igrališta u Špišić Bukovici, Vukosavljevici i Rogovcu vrijedan oko milijun kuna. Ovih dana ćemo dobiti i građevinsku dozvolu za izgradnju reciklažnog dvorišta, a očekujemo i rezultate natječaja za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Općinska zgrada – Kurija „Špišić“ također je jedan od projekata koji je u tijeku rekonstrukcije i obnove, a nedavno smo dobili i uporabnu dozvolu za mjesni dom u Novom Antunovcu, za čiju smo izgradnju od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 500.000 kuna – naglasio je između ostaloga načelnik Miler dodajući kako se na području Općine provode projekti vrijedni oko 35 milijuna kuna. – zaključio je načelnik Miler.

siniša horvat Custom

U ime načelnika općina Virovitičko-podravske županije čestitku domaćina na Danu općine uputio je Siniša Horvat, načelnik općine Suhopolje, a u ime gradonačelnika, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

ivica kirin Custom

-Nije bilo lako dovesti toliko novca u vašu općinu da nije bilo sposobnih ljudi na čelu s vašim načelnikom Hrvojem Milerom. Uz dobru suradnju općine s županijom, na području vaše općine uskoro će krenuti projekt navanjavanja 250 hektara površine na Đolti, a također i izgradnja nove škole u Okrugljači, uz čestitku domaćinima kazao je župan Igor Andrović.

igor andrović Custom

Na kraju sjednice čestitke domaćinima uputio je i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

nenad križić Custom

– Kao prvo zahvalio bih svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja vaše općine, koji su živote dali za slobodnu nam Hrvatsku. U znak sjećanja na njihove žrtve sredstvima ministarstva podigli smo spomen obilježja u Okrugljači, Bušetini, Lozanu i Vukosavljevici, a zbog bržeg rješavanja braniteljske populacije u cilju nam je osnažiti ured za hrvatske branitelje u županijskoj upravi – uz čestitku domaćinima istakao je Nenad Križić.

(www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”464419″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content