DRUGA PRILIKA Od početka godine do danas čak 110 pasa iz virovitičkog Skloništa pronašlo svoj dom

Na 32. sjednici kolegija virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina razmatrano je, između ostalog, i Izvješće o radu Skloništa za životinje Virovitica za 2017. godinu. Ono što je zadovoljavajuće, i u prošloj godini nastavljen je dobar trend u udomljavanju te je udomljeno 135 pasa. Tu veliku zaslugu imaju volonteri koji nesebično odvajaju svoje vrijeme te pomažu pri udomljavanju dijeleći fotografije putem društvenih mreža, ali i koristeći osobna poznanstva i kontakte s udomiteljima. Ipak, kada govorimo o udomljavanju, a prema najnovijim informacijama, ova godina će biti rekordna. Naime, prema riječima Dražena Majetića iz Veterinarske prakse „Felix“, do sredine lipnja ove godine udomljeno je čak 110 pasa. Inače, godišnji prosjek do sada je bio 140.

IMG 20180607 160804 Fotor 1

Kako bi svoj dom pronašlo što više četveronožaca, krajem 2017. godine pokrenuta je i akcija #udomivirovitičana“ kojoj su se vrlo brzo odazvali i brojni poznati Virovitičani te njihovi estradni kolege: Draško Zidar, Ivan Dečak, Marin Jurić – Čivro, Jan Kerekeš, Lejla Filipović, Anđa Marić, Ivana Lulić…

Sklonište od svog osnutka 2011. godine provodi „no kill“ praksu i do izglasavanja Zakona o zaštiti životinja krajem listopada prošle godine, kada su svi psi dobili priliku pronaći novi dom, a ne biti uspavani nakon isteka roka od 60 dana, bilo je samo jedno od 6 takvih u Hrvatskoj. U provođenju „no kill“ prakse potporu Skloništu od samih početaka daje Grad Virovitica koji svake godine iz svog Proračuna izdvaja sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja. – Suradnja, ali i odnos Grada Virovitice prema Skloništu dobar je i kvalitetan primjer ostalim sredinama, što nas definitivno smješta u sam vrh glede brige prema životinjama, ističu u Veterinarskoj ambulanti „Feliks“ koja upravlja Skloništem.

IMG 20180616 103337

Rad Veterinarske ambulante „Feliks“ te trud i angažman volontera pohvalio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je ovom prilikom pozvao vlasnike pasa da čipiraju svoje četveronošce s obzirom na to da je u tijeku kontrola mikročipiranja. Također, najavio je, u suradnji s Veterinarskom ambulantom Felix nove aktivnosti i projekte koji se odnose na dogradnju i uređenja azila. (virovitica.hr; foto: Matija Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content