DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (ZAPAD): NK Podgorje

Rad s mladima i oslonac na domaće igrače budućnost su kluba

Završenu nogometnu sezonu momčad iz virovitičkog prigradskog naselja Podgorja završila je na 8. mjestu na tablici II. ŽNL zapad. U sedam utakmica su pobijedili, pet su odigrali neriješeno, a doživjeli su i deset poraza. Postigli su 28, a primili 44 zgoditka. Imali su petu obranu lige, ali i najneefikasniji napad. Kostur momčadi protekle sezone činili su Ivan Ćavar, Martin Špoljarić, Tomislav Feketija, braća Luka i Ivan Vukšić, Tomislav Krmpotić i Igor Potrata.

capture7 Custom 2

– Nova uprava došla je službeno na čelo kluba početkom ove godine. Vratili smo naše igrače Mihaela Podgornika i Matea Jurkovića, koji su prošle sezone igrali u susjednom “Sokolu” iz Milanovca. Želimo se osloniti na igrače iz vlastitog kadra – rekao je o sezoni predsjednik Josip Đureš.

IMG 1119

Za novu sezonu najavljuje dolazak novog trenera.

– Dolazi nam novi trener seniorske momčadi Zoran Antunović. U igračkom kadru ne planiramo veće promjene. I dalje ćemo se osloniti na domaće igrače s kojima možemo zadržati mjesto u sredini tablice. Uz dosadašnju juniorsku selekciju okupili smo ekipu U-10 koju planiramo uključiti ove jeseni u redovito natjecanje. Za to nam trebaju golovi pa očekujemo da će nam u tome pomoći Grad i Sportska zajednica – kaže J. Đureš.

Cilj kluba treba biti rad s mlađim uzrastima, koje treba privući na sportske terene, smatra, jer je to osiguranje budućnosti kluba.

– Na ljeto nas očekuje gostovanje kod naših sportskih prijatelja u Krivom putu kod Senja i organizacija Memorijalnog turnira Cah – Novak – Krmpotić – Zec – najavljuje predsjednik NK Podgorja Josip Đureš, koji se i sam aktivirao kao trener selekcije U-10.

U svom radu ima veliku pomoć klupske tajnice Helene Bukvić i predsjednika Mjesnog odbora Milana Krmpotića.

capture1 Custom 19 capture2 Custom 2

Ivan Ćavar – kapetan ekipe

“Motor” nogometnog kluba Podgorje, protekle sezone odigrao je ključnu ulogu u redovima ekipe, istaknuo se svojim znanjem i iskustvom:

capture7 Custom 1

U proteklu sezonu krenuli smo s novim trenerom, Anđelkom Barčanom i novom upravom, na čelu s predsjednikom Josipom Đurešom, a na prozivci su se okupili svi domaći dečki. U sezonu smo ušli dosta loše, nakon nekoliko odigranih utakmica upisali smo samo jedan bod pa je donešena odluka o smjeni trenera. Na klupu je sjeo Damir Vukšić. Takva odluka se pokazala uspješnom, počeli smo igrati puno bolje i pobijedili nekoliko utakmica u nizu. Proljetni dio sezone bio je puno bolji nego jesenski, upisali smo više pobjeda a rad u klubu se drastično poboljšao. Kao kapetan moram pohvaliti ekipu iako je zalaganje moglo biti i bolje. Od iduće sezone imat ćemo novog trenera, Zorana Antunovića, a sa nekoliko kvalitetnih pojačanja i dobro odrađenim pripremama mogli bi ostvariti bolji rezultat od prošle sezone, u kojoj smo završili na 8. mjestu. Iako nam je napad malo “zakazao” i nismo baš zadovoljni s realizacijom u protekloj sezoni, naša obrana je bila među top 5. Imamo puno veće ambicije u nadolazećoj sezoni – rekao nam je I. Ćavar.

NK Podgorje nedavno je bio organizator turnira virovitičkih nogometnih klubova podbilogorskog kraja na kojemu su uz domaćina nastupili NK Rezovac, NK Sveti Đurađ i NK “Sokol” Milanovac. Domaćin je igrao u izmjenjenom sastavu u odnosu na proteklu sezonu.

IMG 7664 Custom Custom

Luka Vukšić preuzima trofej za 4. mjesto

IMG 8142 Custom Custom

(www.icv.hr, mš, ts)

 

Nekoliko fotografija iz arhive:

IMG 1612 Small CustomIMG 7689 Custom CustomIMG 5814 Custom 1IMG 5724 Customcapture8 Custom 1

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content