ELENA BIĆANIĆ NAJUČENICA OSNOVNIH ŠKOLA Vedra odlikašica koja svira klavir, obožava fiziku i sanja o arhitekturi

Čast da ponese titulu najučenika u kategoriji osnovnih škola Virovitičko-podravske županije u školskoj godini 2017./ 2018. pripala je učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine Eleni Bićanić, koja je sve razrede prošla s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, tehničke kulture, kemije, njemačkog jezika, natjecanju mladih tehničara, na skupnim županijskim natjecanjima iz građanskog odgoja te natjecanju Hrvatskog Crvenog križa.

– Na državno natjecanje iz tehničke kulture plasirala sam se četiri puta, iz fizike dva puta, jednom iz kemije i četiri puta iz građanskog odgoja – ponosno nam je rekla Elena, ističući da je za nju najveći uspjeh državno natjecanje iz fizike te najbolji rezultat u Hrvatskoj na ovogodišnjem županijskom natjecanju.

MG 8849

Elena je sudjelovala i na državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima iz fizike i kemije, a skupno je sudjelovala na državnoj smotri projekata iz građanskog odgoja te na sportskim natjecanjima iz odbojke i badmintona. Na županijskim natjecanjima je osvojila sedam prvih, dva druga te tri treća mjesta. Skupno je dvaput bila prva i jednom treća. Na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama osvojila je jedno prvo i dva treća mjesta. Osim toga, sudjelovala je i na izvannastavnim aktivnostima likovne i plesne skupine, glazbeno-scenskim radionicama na engleskom, pjevačkom zboru te vjeronaučnoj grupi.

Mnoštvo obaveza Eleni nije predstavljalo problem jer, kako kaže, većinom uči navečer i brzo pamti tako da sve stigne. Uz redovnu išla je i u glazbenu gdje je svirala klavir te također sve razrede prošla s 5,00. Najdraži predmeti su joj matematika i fizika te u tom smjeru želi ići i u budućnosti.

– Želim upisati Opću gimnaziju u Slatini jer mi je blizu i mogu ostati kod kuće, a kasnije bih htjela završiti arhitekturu – kaže Elena, kojoj su velika podrška u školovanju i brojnim natjecanjima bili prijatelji, mama i sestra.
– Osnovnu školu pamtit ću po brojnim uspjesima i natjecanjima – zaključila je Elena, sretna i ponosna najučenica osnovnih škola naše županije. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content