ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE 2 DJEČJEG VRTIĆA CVRČAK Radove izvodi Domogradnja d.o.o., djeca i osoblje dobivaju bolje uvjete

Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Anka Tomac potpisala je danas (srijeda) s direktorom tvrtke Domogradnja d.o.o. iz Virovitice Sinišom Gregorićem ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade 2 virovitičkog Dječjeg vrtića. Vrijednost ugovorenih radova je 2.657.317,25 kuna u sklopu kojih će se izvršiti sanacija vanjske ovojnice zgrade, zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija zidova i poda negrijanog tavana te zamjena sustava grijanja.

–Naša zgrada će dobiti znatno ljepši izgled s obzirom na to da je fasada iz 1974. godine, a ono što je još važnije, imat ćemo kvalitetnije uvjete boravka, a postići ćemo i značajne uštede – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Anka Tomac. Energetskom obnovom godišnje će se uštedjeti na računima za grijanje čak 66 posto, ali će se smanjiti i godišnja emisija CO2 za 73 posto.

IMG 20180613 081631 Large

Nositelj projekta, čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. Sufinanciranje EU je 61 posto ukupno prihvatljivih troškova, dok razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica.

Ugovor je potpisan u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina, njegovih zamjenika, Damira Marenića i Vlaste Honjek – Golinac te ravnateljice Razvojne agencije VTA Tihane Harmund.

IMG 20180613 081713 Large

– Osobito sam ponosan jer je ovo projekt kojim stvaramo kvalitetnije uvjete za boravak naših mališana. Osim energetske obnove zgrade 2 Dječjeg vrtića, Gradu Virovitici, koji je projekte prijavio u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, odobrena je i obnova zgrada 3 i 4 Dječjeg vrtića te Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić – rekao je gradonačelnik Kirin te dodao kako je Gradu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za energetsku obnovu zgrada javnog sektora odobreno 9 od 10 prijavljenih projekata, među kojima su i Centar kulture te Područna škola Milanovac.

(www.icv.hr, ml)

IMG 20180613 081652 Large

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content