FOTO: 110 GODINA NOGOMETA U VIROVITICI Odigrana utakmica legendi virovitičkog nogometa

Prva u nizu priredbi povodom 110 godina nogometa u Virovitici bila je utakmica veterana dva stara gradska rivala TVIN-a i Vegeške. Rezultat nije bio u prvom planu, ali su na kraju ovog puta bolji bili veterani TVIN-a.

Okupljanje je počelo nekoliko sati prije početka utakmice, što je bilo nedovoljno za izmjenu sjećanja iz igračkih dana. Za dobar dio igrača bio najveći problem bio je za koju će momčad nastupiti, jer su igrali za oba gradska rivala.

IMG 7808 Custom

Brojni navijači mogli su vidjeti, da nekadašnji igrači i danas imaju što pokazati u najpopularnijem sportu na svijetu.

Utakmica je završila bez većih ozljeda. Jedino je Josip Asić zbog ozlijede prije kraja morao napustiti teren, nadamo se bez težih posljedica. Kod svih sudionika srce bilo veće od fizičkih mogućnosti.

IMG 7790 Custom

Nakon utakmice u prostorijama nogometnog kluba Virovitice, otvorena je prigodna Izložba povodom 110 godina nogometa u Virovitici čiji su autori djelatnici Državnog arhiva u Virovitici i njihov vanjski suradnik Matija Pavličević koji se bavi izučavanjem povijesti sporta u našem gradu.

IMG 8192 Custom

Na otvaranju se ravnateljica Državnog arhiva u Virovitici Dijana Cenger zahvalila svima koji su pomogli u prikupljanju fotografija, suradnici su bili: Vlado Vranek, Dragutin Kozjak, Miroslav Ćorić, Dražen Buketa, Vedrana Ćorić, Zlatko Đurđević, Jasna Farkaš, Želimir Holer, Kristijan Toplak, Dubravka Sabolić, Matija Rođak, Krunoslav Moslavac, Michael Mikolčić i Branka Martinčević.

Nakon izložbe slijedilo je druženje uz roštilj i piće, te zajedničko gledanje reprezentativne nogometne utakmice Hrvatska – Nigerija sa svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, čemu su im se pridružili i brojni sugrađani. Mesoprerada Slatina pripremila je i podijelila 500 porcija mesa s roštilja svim prisutnima, a za kruh se pobrinula Pekara Pinokio.

Sa smješkom na licu i velikim zadovoljstvom utakmicu je pogledao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 8234 Custom

Svi su na kraju bili jedinstveni u zaključku, ovakva okupljanja trebaju postati tradicija.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”463636″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content