FOTO: “Ples munja” iznad Virovitičko-podravske županije

Iznadprosječno visoke temperature zraka obilježile su današnji dan (utorak). Nakon neugodno tople noći tijekom jutra smo se probudili s temperaturom zraka od 21°C, dok smo se u najtoplijem dijelu dana pržili na 32°C, u hladu meteorološkog zaklona naravno. Vlažnost zraka tijekom današnjeg dana bila je velika. Kombinacija visokih temperatura zraka i visokog postotka vlage u zraka rezultirala je „teškim vremenom“. Indeks topline danas je sredinom dana iznosio 40°C.

munje4Što je indeks topline? Indeks topline je veličina koja je izračunata na temelju izmjerene temperature zraka i njegove relativne vlažnosti. To je pokazatelj temperature kako je ljudski organizam subjektivno osjeća. Veličina je neimenovan broj, ali se može poistovjetiti s jedinicama temperature.

munje5Tako da smo dobro „njušili“ večerašnji nebeski spektakl. Oko 7000 munja od 21h do 23h detektirano je iznad Virovitičko-podravske županije. Olujni atmosferski razvoji iznad županije dolazili su s jugozapada i premještali su se na sjeveroistok. Obilnija kiša, mjestimice tuča veći dio županije zahvatila je oko 22h. Kako je to izgledalo danas u večernjim satima pogledajte u našoj fotogaleriji… (www.icv.hr, Kristijan Paljar, foto: Matija R.)

munje3[g-gallery gid=”462555″ watermark=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content