FOTO: Preko 900 sudionika u Cvjetnom korzu 50. Orahovačkog proljeća

50. Orahovačko proljeće u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada, završeno je na tradicionalan način, dvama sadržajima koji su postali prepoznatljivost ne samo ove manifestacije nego Orahovice uopće, a riječ je dakako o Cvjetnom korzu i Međunarodnoj smotri folklora. Cvjetni korzo je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, a pozdravili i uveličali župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, načelnik Villanya Gyula Takacs i mnogi drugi.

Povorku je ove godine činilo preko 900 sudionika, bili su tu neizostavni puhački orkestara DVD-a Orahovica, mališani Dječjeg vrtića Palčić i Osnovne škole ivane Brlić Mažuranić kao bubamare, lopoči, gusari… te učenici Dječjeg vrtića Mikleuš i 10 osnovnih škola i Društava naša djeca s područja Virovitičko-podravske županije te gosti iz osnovne škole mađarskog Harkanya, potom mažoretkinje iz Belišća i Virovitice, orahovački vitezovi i mnogi drugi. Nakon školaraca povorku su ljepšali članovi 12 Kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske te mađarskog Villanya, Velike i Subotice.

Uz nenadmašnu ljepotu najmlađih, vrtićanaca, posebnu atrakciju Cvjetnom korzu donijeli su članovi KUD-a Crkvari koji su uz pomoć konjogojske udruge ”Ledina” iz Slavonskog Broda uprizorili stare slavonske svatove u kolima. Svatove je činilo 13 kola koje je u središtu grada čekala buklija, a potom su s tamburašima prošli kroz gradske ulice. Drugi prepoznatljivi sadržaj bila j Međunarodna smotra folklora gdje su se predstavila društva iz povorke, a ponajviše pljeska i salve oduševljenja pokupili su sjajni Bunjevci iz Subotice, članovi HKD-a ”Bunjevačko kolo”. Smotra folklora još jednom se potvrdila kao duša orahovačkog proljeća, sadržaj koji plijeni i osvaja dušu i srce. (www.icv.hr, vg, foto: Vladimir G. i Kristijan T.)

[g-gallery gid=”460658″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content