FOTO: Uskoro novi izgled Malog parka u Virovitici

Radovi na uređenju virovitičkog Malog parka polako se privode kraju. Posađeno je 26 novih stabala, od čega je 14 sitnolisnih lipa i 12 kuglastih bagrema te 13 vrsti cvijeća. U tijeku su završni radovi radovi na opločenju staza, postavljaju se klupe bez naslona s posudom za otpad, te klupe sa naslonom.

Radovi na revitalizaciji parka, vrijedni 520.906,25 kuna, odvijaju se u sklopu projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ odobrenog u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a provodi se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

MG 9392

Park će biti preuređen na temu meda i pčelarstva te će se uspostaviti ruta na temu meda i pčelarstva s 35 punktova, od čega će 20 biti s hrvatske te 15 s mađarske strane, a polazišna točka turističke rute bit će upravo virovitički Mali park.

Osim radova previđenih projektom, izvest će se i navodnjavanje zelenih površina u parku. Radovi na automatskom navodnjavanju vrijedni su 176.976,68 kuna. (www.icv.hr, foto: Matija R.)

MG 9403 MG 9397 MG 9396

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content