Goran Koši za ulogu Vanjeka u “Audijenciji” okrunjen nagradom “Fabijan Šovagović”

Nagradu i vrlo važan nastup Kazalište Virovitica ostvarilo je i na 25. festivalu glumaca u Vukovaru, gdje je glumac Goran Koši dobio nagradu „Fabijan Šovagović“ za ulogu Vanjeka u predstavi „Audijencija“, a „Kaštanka“ sudjelovala kao jedna od samo tri dječje predstave.
Goranov uspjeh ravnatelj virovitičkog kazališta Miran Hajoš komentirao je s ponosom.

– Izuzetno smo ponosni što smo sudjelovali na tom festivalu s dvije predstave i što je Goran dobio nagradu za najboljeg glumca od stotinjak glumaca koji su bili na tom festivalu – kaže ravnatelj, objašnjavajući pritom da je „Audijencija“ klasik Vaclava Havela, izvrstan i težak tekst.

– Konkurencija je bila iznimno jaka i vjerujem da je žiriju bilo teško odlučiti kome dodijeliti nagradu, jer ne znam koja je uloga u Audijenciji teža od koje – kaže ravnatelj, opisujući Draškovu ulogu kao vodeću, a Goranovu kao najnezahvalniju jer cijelu predstavu „vraća lopticu“, što je sudeći po nagradi prepoznao i žiri.

Ova nagrada nije samo potvrda da je neka predstava dobro odrađena, već san snova svakog glumca, a osobito Gorana koji Fabijana Šovagovića prati odmalena.

DUPLA okvirKazalište žđl 6 Custom

– Gledao sam Fabijana Šovagovića kada još nisam niti znao da ću se baviti glumom, a potom smo nakon nekog vremena sjedili zajedno za stolom i družili se. Tada se nagrada još nije zvala po njemu i mislio sam da je to vrhunac – provesti vrijeme s čovjekom kojeg sam gledao kao dijete i uživao u njegovim ulogama – otkrio nam je Goran vraćajući se dvadesetak godina unatrag.

– Festival glumca je posvećen prvenstveno glumcu i njegovom stvaralaštvu, postoji zbog glumaca i jedini je takav u Hrvatskoj, a rijedak je i u svijetu. Ocjenjivački sud čine glumci i zbog toga je biti nagrađen na tom festivalu za svakog glumca prestižno i nadnaravno dostignuće – kaže Goran, ističući veliku ulogu u osvajanju ove nagrade i svog partnera u predstavi.

– Moram zahvaliti i svom partneru Drašku, jer kazalište je igra i bez partnera ne možeš. Puno je lakše i jednostavnije kad igraš s nekim, on ti uglavnom pomaže i oslonac ti je, tako da mogu reći da je i Draško jednim dijelom zaslužan za ovu nagradu – zahvalno će Goran, kojemu ova velika nagrada okvirno ništa ne mijenja, ali njemu i njegovoj obitelji čini život ljepšim i kako kaže, motivacija je da budu bolji prema sebi i drugima. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content