Grad Virovitica i ove godine izdvaja 100.000 kuna za rad Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici

Kolegij virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina usvojio je danas, 19. lipnja Odluku o sufinanciranju rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. Tako će Grad i ove godine za rad Visoke škole izdvojiti 100.000,00 kuna, a time daje svoj doprinos razvoju i unaprjeđenju ljudskih resursa kako Visoke škole, tako i Grada Virovitice, omogućuje kontinuiranu brigu o profesionalnom razvoju te pridonosi uspostavi optimalnog broja zaposlenika u odnosu na broj studenata.

Inače, riječ je o jedinstvenom modelu sufinanciranja rada Visoke škole, poznatijem kao „Virovitički model“. Uz Grad Viroviticu, u njemu sudjeluje sve jedinice lokalne samouprave s područja županije, uključujući i Virovitičko-podravsku županiju.

– Na ovaj način mladima je povećan pristup visokom obrazovanju te im je omogućeno jeftinije studiranje u vlastitoj sredini. Inače, Visoka škola danas broji oko 500 studenata i postala je prepoznatljiva institucija za visoko obrazovanje ne samo diljem Virovitičko-podravske županije, već i mnogo šire. Također, važno je napomenuti da je ovih dana stigla i dopusnica za preddiplomski stručni studij elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika na koji će se ove jeseni upisati prva generacija od 30 studenata, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, foto: Martina Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content