GRAĐANI ISKORISTILI PROSTOR ZA NOVU SVRHU Kako je parkiralište nekadašnje Bille postalo mini sajam rabljenih automobila

Uz virovitički buvljak na prostoru Visoke škole Virovitica, u gradu postoji još jedno mjesto na kojemu možete izložiti svoj stari automobil i ponuditi ga na prodaju. Riječ je o nekadašnjem parkiralištu trgovačkog centra Billa, u Ulici Stjepana Radića. Otkako se centar prije tri godine zatvorio, parkiralište je malo-pomalo dobilo novu svrhu, a dodijelili su mu je sami građani.

Danas se ondje nude vozila svih vrsta i starosti, uz obavezan oglas s podacima o dodatnoj opremi, servisu i registraciji. Na tom improviziranom buvljaku svakodnevno je barem dvadesetak automobila, kako s virovitičkog, tako i s područja Koprivnice, Zagreba…Od smarta do lade nive, opela, volkswagena, citroëna, ponuda uključuje priliku za svaki džep i što je također važno, mogućnost pregovora. Svoj automobil, benzinac Alfa Romeo sa 105 konjskih snaga na tom buvljaku ponudio je na prodaju i naš sugovornik S.T. U njegovom slučaju, kaže, bio je to pun pogodak.

DUPLERICA sajam1mlo

– Za manje od mjesec dana primio sam desetak poziva i u konačnici ga uspio prodati – kaže nam S. T. te ističe kako je automobil star 13 godina prodao mjesec dana prije isteka registracije. Riječ je o automobilu marke Alfa Romeo, model 147, tip 1.6 TS (benzinac), jačine 77 kW (105 konjskih snaga). S kupcem se dogovorio oko cijene i iz pregovora izašao zadovoljan.
– Nisam ga oglašavao na drugim mjestima ni u oglasnicima, samo na tom bivšem parkiralištu – ističe S. T.
Mjesto je to kojim prometuje veliki broj vozila, u blizini je centra i industrijske zone, na meti brojnih pogleda.

BLIZU I BESPLATNO
Naš drugi sugovornik B. K., koji prodaje jednu vrstu opela, ističe kako je odlučio ponuditi automobil na tom mjestu kupcima jer mu je blizu radnog mjesta, a i zato što je besplatno.
– U isto vrijeme imam besplatan parking i vidim tko mi prilazi automobilu, pa ako je kupac zainteresiran, odmah dogovaramo posao. Automobil je star deset godina, trebamo veći zbog bebe na putu. Ne stanu nam tri sjedalice na stražnje sjedalo pa smo se odlučili za novo vozilo – kaže nam naš drugi sugovornik koji ističe kako ga je u nekoliko dana zvalo desetak ljudi i da pregovara s dva zainteresirana kupca. Zvali su ga kupci iz Slatine, Grubišnog Polja, pa i Našica, Osijeka.

Naš treći sugovornik ističe pak kako je zadovoljan što je prodao automobil na tom „divljem“ buvljaku.
– Iako mi, moram priznati, prizor ostavljenih automobila u blizini centra grada izgleda pomalo neugledno, i sam sam ga iskoristio kako bih se riješio starog golfa – iskreno kaže naš sugovornik s virovitičkog područja, čiji su primjer slijedili i brojni drugi vlasnici automobila. (www.icv.hr, mlo, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content