Građanima predstavljene Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Južni blok

Grad Virovitica udovoljio je zamolbi građana Južnog bloka, odnosno Masarykove i Pejačevićeve ulice za održavanje Okruglog stola vezano uz nedavno održanu javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Južnog bloka.

Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Alida Saračević – Moslavac te voditeljica Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo Slađana Lazić. Sastanku se odazvao i predsjednik MO Josipa Jurja Strossmayera Hrvoje Belobrk koji se aktivno uključivao u sve teme koje su bile na dnevnom redu.

Osnovna tema bila je prometna, parkirališna i pješačka zona oko stambenih zgrada Pejačevićeva 3, 5 i 7 te zona parkiranja neposredno uz Dječji vrtić „Cvrčak“. Ostale teme odnosile su se na područje kanalizacijskog i oborinskog sustava u Južnom bloku, rasvjetna mjesta na ulazu u Pejačevićevu ulicu te uređenje Masarykove ulice i Trga dr. Ante Starčevića.

IMG fd861672e874b22cfe1c0c751673b584 V

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, kao i voditeljice odsjeka pri Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Alida Saračević – Moslavac i Slađana Lazić, sastanak su ocijenili pozitivnim, što su potvrdili i građani.

Inače, Odluka o donošenju izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Južni blok usvojena je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 27. lipnja. Riječ je o ciljanim izmjenama, odnosno promjeni namjene pojedinih čestica iz poslovne u mješovitu. Cilj je stvaranje boljih lokacijskih uvjeta radi ekonomičnije iskorištenosti prostora. Osim toga, u planu je i promjena načina regulacije prometa općenito te prometa u mirovanju, odnosno parkinga u blizini Dječjeg vrtića Cvrčak radi ublažavanja gužve. Navedeni zahvat povećat će sigurnost u prometu, ali i poboljšati pružanje usluga korisnicima dječjeg vrtića.

Organizatori Okruglog stola pozivaju sugrađane da se odazivaju na sastanke jer će se tako neka složenija pitanja brže rješavati. (virovitica.hr, mn)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content