GRADSKO VIJEĆE Grad će uzeti kredit od 58,4 milijuna kuna za najvažnije gradske projekte

Na današnjoj (srijeda) sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice vijećnici su prihvatili odluku da se za najvažnije gradske investicije koriste sredstva iz zajma odnosno kredita koji Grad planira podići u iznosu od 58,4 milijuna kuna na rok od deset godina.

Ujedno, prihvaćeno je i kratkoročno zaduženje Grada na rok od godinu dana, u iznosu od deset milijuna kuna, kojima će se financirati povremene potrebe u obrtnim sredstvima. Kako je rečeno na sjednici, u zaduženje se ulazi zbog realizacije važnih projekata čija je ukupna vrijednost gotovo 197 milijuna kuna, od kojih je 138 milijuna kuna iznos sufinanciranja, dok je udio Grada Virovitice u projektima 58,4 milijuna kuna.

Riječ je o projektima obnove Dvorca i Parka Pejačević, izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, energetsku obnovu vrtića, škola, mjesnih domova i športskih objekata, izgradnji novih cesta i rekonstrukciji postojećih…

Oporba je bila protiv dodatnog zaduženja u proračunu, propitujući isplativost investicija i utjecaj zaduženja na građane.

– Riječ je o brojnim projektima koji će dugoročno promijeniti vizualni izgled grada i kvalitetu života građana. Ovo je prvi korak u realizaciji kredita. Nakon odabira najpovoljnijih uvjeta od strane banaka, definirat će se kamata, rok korištenja i rok vraćanja kredita. Ovo je zaduženje nužno kako bi se svi važni projekti dovršili na vrijeme i kako bismo ispoštovali sve zakonske obveze koji se na njih odnose. Ni proračun ni građani neće osjetiti opterećenje zbog ovog zaduženja – rekao je Siniša Palm, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”465652″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content