HRVATSKE ŠUME Sve spremno za protupožarnu sezonu

Hrvatske šume, Vatrogasci, Crveni križ i Oružane snage Republike Hrvatske spremni su za protupožarnu sezonu 2018., zaključeno je na konferenciji za novinare u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) u Zagrebu.

Vlada Republike Hrvatske svake godine donosi „Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku”, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je da je Državna uprava za zaštitu i spašavanje nadležna za koordiniranje, praćenje, usklađivanje i usmjeravanje svih aktivnosti vezanih uz provedbu Programa u čemu izvrsno surađuje s Oružanim snagama RH kao i Hrvatskim šumama d.o.o. i ostalim tijelima koja sudjeluju u provedbi mjera.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić izjavio je da HŠ d.o.o. kao i svake godine organiziraju motriteljsko-dojavnu službu, kontinuirano rade na izgradnji i održavanju postojećih motrionica za motriteljsko-dojavnu službu, kao i na izgradnji protupožarnih prometnica odnosno prosjeka s elementima šumskih cesta.

Nadalje, u protupožarnoj sezoni provode se promidžbene aktivnosti u svrhu informiranja javnosti, a između ostalog, Hrvatske šume su za ovu godinu nabavile integriranu uslugu video nadzora s detekcijom dima i vatre te simulatorom širenja požara, kao i uslugu privatne radijske komunikacije u svrhu protupožarne zaštite šuma u vrijednosti od 20 milijuna kuna.

Riječ je o 46 terenskih motrilačkih jedinica i 4 nadzorna operativna centra, s tim da je video signal omogućen i u DUZS-ovom centru u Divuljama. Uz sva ulaganja, apelira se na građane da održavaju uredne okućnice, jer su požari briga cijeloga društva. (hwww.portal.hrsume.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content