Idejno rješenje za Akumulaciju Miletinac bit će predloženo sljedećeg tjedna

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice Kristijan Sabo nazočio je u Grubišnom Polju sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda VGI Daruvar i VGO Sava te predstavnicima Grubišnog Polja i općina Đulovac i Končanica. Tema sastanka bio je nastavak aktivnosti vezano uz projektiranje akumulacije Miletinac koja se nalazi na spoju između virovitičkog prigradskog naselja Jasenaš te Dijakovca, naselja u sastavu Grubišnog Polja.

Nakon što je na prethodnom sastanku dogovorena izrada idejnog rješenja za navedenu Akumulaciju, tvrtka Elektroprojekt je u srijedu, 6. lipnja nazočnima prezentirala četiri verzije. Jedinice lokalne samouprave na čijem se području Akumulacija gradi (Virovitica, Grubišno Polje, Đulovac i Končanica) sljedećeg tjedna predložit će stručnom povjerenstvu Hrvatskih voda jednu od četiri verzije za daljnje projektiranje.

Akumulacija zapremnine 12,5 milijuna kubika vode gradila bi se na površini od 310 hektara te bi osiguravala dovoljne količine vode za navodnjavanje, što će potaknuti razvoj poljoprivrede i voćarstva. Kao takav, projekt je od iznimnog značaja za razvoj ovog područja, odnosno za gradove Virovitica i Grubišno Polje te općine Đulovac i Končanica. Osim za poljoprivredu, projekt je važan i za razvoj turizma, osobito cikloturizma i lovnog turizma s obzirom na to da se radi o području gdje je čist okoliš i netaknuta priroda. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content