Jake virovitičke snage nastupile na prestižnom hrvatskom INmusic festivalu

U Zagrebu je u srijedu, 27. lipnja, završio 13. INmusic festival, najveće i najatraktivnije glazbeno događanje u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. Festival je okupio stotinjak izvođača, većim dijelom stranih glazbenika, no našlo se tu i nekoliko pomno odabranih domaćih bendova pa su tako ove godine na njemu nastupili i virovitički art-rockeri ZMaJ.

Zmajevci su se predstavili odličnim polusatnim setom originalnog materijala koji kvalitetom, inovacijom i izvedbom može stati uz bok recentnoj svjetskoj produkciji, a to je potvrdio i interes stručnjaka na festivalu. Naime, privučeni zvukom grupe ZMaJ među publikom su se u jednom trenutku našli i glazbeni inženjeri Nicka Cavea koji su došli vidjeti tko to svira. Mladoj grupi ZMaJ to je još jedna potvrda kvalitete i originalnosti, odnosno smislenog spoja rocka i elektroničke glazbe koji je specifičan za njih i potpuno drugačiji od svega što smo do sada imali prilike čuti.

Nakon INmusica grupa ZMaJ nastavlja svoju ljetnu festivalsku turneju nastupom na Velvet festivalu na Krku u subotu, 30. lipnja.

Na ovogodišnjem INmusicu ponovno je nastupao još jedan Virovitičanin, Zoran Veles, koji već sedam godina redovito sudjeluje kao kućni DJ festivala. Nakon službenog koncertnog dijela koji je svake večeri završavao oko ponoći, Zoran je prve i treće večeri držao tzv. night stage ili veliki after party koji traje do jutra. Tako je i ove godine nekoliko tisuća posjetitelja željnih zabave i dobre atmosfere neumorno do svitanja plesalo uz Zoranov izbor glazbe, a ujutro su ga nagradili dugim aplauzom.

Ovogodišnji INmusic pratilo je 120 tisuća ljudi, a publiku su podjednako činili domaći i strani posjetitelji festivala. Među publikom je bilo i dosta Virovitičana, odnosno žitelja naše županije. Vrijeme je također poslužilo organizatore i cijela manifestacija je prošla gotovo bez kapi kiše uz ugodne, ne pretjerano visoke temperature, što je bilo idealno za ples, šetnju i uživanje u jedinstvenoj festivalskoj atmosferi. Trinaesto izdanje INmusica bilo je najbolje do sada, pa se već sada s nestrpljenjem očekuje sljedeće koje bi prema prvim najavama ponovno moglo ugostiti ovogodišnje virovitičke glazbene snage. (www.icv.hr, foto: Samir Cerić Kovačević)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content