Javna priznanja Grada Virovitice u 2018. – Pogledajte tko će ove godine dobiti Zlatne plakete i zahvalnice Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća održanoj u srijedu, 27. lipnja vijećnici su usvojili Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Virovitice u 2018. godini.

Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo bit će posmrtno dodijeljena prof. Vilimu Tičiću, legendarnom rukometnom treneru koji je prije punih sedam desetljeća donio u Viroviticu, čime je zauvijek promijenio tijek sportske povijesti na ovim prostorima. Rukomet je ubrzo, prije svega zbog njegovog entuzijazma i neumornog rada, postao zaštitni znak Virovitice koja je diljem Europe i svijeta i danas prepoznatljiva kao grad šećera, klompi i rukometa.

Odlukom o dodjeli Zlatnih plaketa Grada Virovitice, iste će biti dodijeljene Tomislavu Tolušiću za doprinos u razvoju gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture na području grada Virovitice te Gerti Winkels za humanitarni rad. Zahvaljujući trudu i radu nekadašnjeg župana Virovitičko-podravske, danas ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića, ostvareni su izvrsni rezultati u povlačenju sredstava iz EU fondova, a radi se o milijunima eura koji su došli ili će doći u Virovitičko-podravsku županiju ili Grad Viroviticu. Gerta Winkels, zamjenica gradonačelnika Grada Traunreuta, prijateljskog grada Virovitice, tijekom međusobne suradnje istaknula se humanitarnim radom i pomoći koju pruža i donosi našem gradu.

Naposljetku, Zahvalnice Grada Virovitice dobit će:
1. Editi Smiljanić dr.med. – za u razvoju zdravstvene zaštite djece
2. prof. Josipu Strmečkom – za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju
3. prof. Zatku Totu – za izuzetne rezultate u sportu
4. Dragutinu Celiću – za očuvanje mikeške tradicije i kulture
5. vlč. Josip Homjaku – za doprinos na obnovi vjerskih objekata u župi bl.
Alojzije Stepinca u Milanovcu
6. Damiru Košiću – za 100 puta dobrovoljnog darivanja krvi
7. Nogometnom klubu Virovitica – za 110 godina rada i razvoj športa
8. Nogometnom klubu Sokol Milanovac – za 40 godina rada i promociju športa
9. Kulturno umjetničkom društvu Virovitica – za 30 godina rada i očuvanje tradicije i kulture
10. Plivačkom klubu Virovitica – za 20 godina rada i promociju plivačkog sporta. (virovitica.hr; foto: arhiva ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content