JOŠ ČETIRI DANA Konačni rok da predate papire za legalizaciju kuće, stana ili vikendice je u petak, 30. lipnja

Grad Virovitica pozvao je građane koji još nisu legalizirali svoje objekte, da iskoriste konačni rok za predaju zahtjeva za njihovu legalizaciju do petka, 30. lipnja. Zahtjev se podnosi u Pisarnici Grada Virovitice.

Vlada je lani izmjenama i dopunama postojećeg zakona iz 2012. godine, a koji se odnosi na postupanje s nezakonito izgrađenim zgradama, (popularno zvanim Zakonom o legalizaciji objekata 2017.), omogućila građanima rok do 30. lipnja ove godine da predaju zahtjeve za legalizaciju za sve kuće, stanove, vikendice, garaže, hangare i druge građevine, a koje još nisu službeno prijavili i nisu upisane u katastar. Riječ je o onim građevinama čija je gradnja započela između 15. 02. 1968. i 21. 06. 2011. i gdje se ona može vidjeti na DOF kartama.

U produženom roku, od sredine srpnja prošle godine, pa sve do travnja 2018. godine, prema podatcima Gradske uprave, stiglo je još 12.749 predmeta, od čega je riješeno njih 3.914. Grad Virovitica se po brzini rješavanja predmeta legalizacije nalazi na visokom sedmom mjestu u Hrvatskoj, a do sada je na području Grada Virovitice ukupno legalizirano oko 8.000 predmeta.

„Čisti papiri“ za vlasnika znače manje brige, poštovanje zakona i lakši promet nekretnina, ali i mogućnost ostvarivanja pogodnosti i financijske potpore iz europskih fondova, koji priznaju samo legaliziranu nekretninu.  (www.icv.hr, www.virovitica.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content