KLUB ZASTUPNIKA HDZ-A U VIROVITICI Iz Zagreba putovali 3 sata i uvjerili se zašto je neophodna brza cesta

Klub zastupnika HDZ-a danas (srijeda) održao je sjednicu u Virovitici. Uz premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sjednici su nazočili potpredsjednik Vlade RH ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, brojni ministri u Vladi RH i saborski zastupnici te članovi predsjedništva županijskog HDZ-a.

IMG 8227

Na sjednici su, kako je rečeno, razmotrena aktualna politička pitanja, dnevni red saborske sjednice i sve aktivnosti Kluba u sljedećih mjesec dana. Sjednicom u Virovitici, naglašeno je da Klub HDZ-a iskazuje želju da se decentralizira i približi građanima.

Prije same sjednice svi okupljeni posjetili su virovitičku Crkvu sv. Roka i franjevački samostan. Nakon sjednice priopćenjem se oglasio HDZ. Jedan od domaćina, predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić tom prigodom je istaknuo:

– Sjednica je u Virovitici održana s ciljem razmatranja svih zakonskih prijedloga i nadolazećih glasovanja u Hrvatskom Saboru. Smatram da je ovo dobro za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju iz više razloga, a jedan od njih je zasigurno što će svi ministri i članovi Kluba zastupnika HDZ-a vidjeti koliko vremenski treba od npr. Zagreba do Virovitice cestovnim putem. Autobusom po ovakvom kišnom vremenu putovali smo više od 3 sata te smo na sjednici, između ostaloga, apelirali i na brže rješavanje sve potrebne dokumentacije za brzu cestu koja je neophodna za razvoj ovoga kraja – naglasio je Đakić.

IMG 8284

Na sjednici je, između ostaloga, bilo riječi i o dokumentaciji za brzu cestu Vrbovec – Virovitica o čijoj su važnosti govorili svi domaćini. Značaj ceste za Virovitičko-podravsku županiju potvrdio je i ministar Tomislav Tolušić, a cijeli projekt podržao je i premijer Andrej Plenković.

Nazočne su pozdravili župan Igor Andrović i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Virovitica gradonačelnik Ivica Kirin koji su istaknuli značaj sjednice Kluba zastupnika za ovaj kraj i prisutnima poželjeli dobrodošlicu. (www.icv.hr, hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”462795″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content